Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Henni Purtonen, Vihreät

Ozan Yanar
Kisafiilis katossa. Vihreiden kansanedustaja Ozan Yanar odottaa innolla MM-kisojen alkua.Henni Purtonen, Vihreät

Kisafiilis katossa. Vihreiden kansanedustaja Ozan Yanar odottaa innolla MM-kisojen alkua.

Mikä maa voittaa jalkapallon MM-kultaa, kansanedustaja Ozan Yanar?

13.6.2018 11.50

Lasse Leipola

Jalkapallon MM-kisat alkavat huomenna torstaina Venäjällä. Vihreän Langan Puhekupla-podcast kävi pohtimassa vihreiden kansanedustaja Ozan Yanarin kanssa, millaisista asetelmista kisoihin lähdetään.

”Ranska on joukkue, joka innostaa aika paljon. Taitavia yksilöitä. Joukkuetta voisi sanoa taiteelliseksi tai luovaksi, mutta myös kokonaisuus toimii hyvin”, Yanar sanoo.

Hän uskoo, että Ranskan eväät voivat riittää tällä kertaa mestaruuteen asti.

”Vähän fiilispohjalta mennään, mutta joukkue on älyttömän kova. Mun veikkauksen mukaan Ranskalla tulee jatkopeleissä ensimmäisenä vastaan Kroatia tai Nigeria ja sen jälkeen Portugali. Uskon, että hoitavat senkin. Sitten Ranska–Brasilia välierässä.”


Tavallisesti Yanarilla on maajoukkuejalkapallossa kaksi suosikkia, Suomi ja Turkki, mutta kumpikaan ei selviytynyt kesän kisoihin.

Samassa lohkossa pelanneet maat kohtasivat karsinnoissa kahdesti – viimeksi Tampereella lokakuussa. Yanar oli katsomassa peliä yllään Suomen paita ja kaulassaan Turkin huivi.

”Kannatin aidosti molempia joukkueita. Mutta Turkissa jalkapallo on mennyt uskonnolliskonservatiiviseen suuntaan ja hallitusta lähellä olevat voimat ovat alkaneet saada lisää valtaa turkkilaisessa jalkapallossa.”

jalkapallo 
Viite