Vihreän Langan logoVihreän Langan logo
Blogi

Mitä Syrjän veljekset haluavat?

17.6.2019

Sammeli Heikkinen

Käyttäjän Sammeli Heikkinen kuva

Rokkariveljekset Martti ja Pantse Syrjä liittyivät viikonloppuna kerhoon, jossa valitetaan laajalevikkisessä tiedotusvälineessä sananvapauden katoamista.

”Veljesten mukaan mopo on karannut käsistä esimerkiksi juuri maahanmuuttoa ja tasa-arvoa koskevissa keskusteluissa”, Ilta-Sanomat kertoo.

Kuten tavallista, epäselväksi jää, mistä ei saa enää puhua tai mistä ei saa laskea leikkiä.


Suomessa esimerkiksi saa rinnastaa eduskunnassa muslimimaahanmuuttajat haitallisiin eläimiin.

Viime viikolla perussuomalaisten kansanedustaja Juha Mäenpää kehui eduskunnan täysistunnossa, että hallitusohjelmassa on yksi hyvä kirjaus, vieraslajien torjunnan tehostaminen. Vieraslajien torjunta tarkoittaa tietenkin niiden hävittämistä.

Tämä kirjaus oli Mäenpään mukaan väärässä paikassa. Sitä ennen Mäenpää oli puhunut maahanmuuttajien invaasiosta, siitä, miten muslimit eivät sovi suomalaiseen yhteiskuntaan ja siitä, miten osa turvapaikanhakijoista on tullut maahan raiskaamaan ja osa turisteiksi.


Tämä siis eduskunnan suuressa salissa. Mitä sellaista Mäenpään puheenvuorosta jää puuttumaan, jota Syrjän veljekset olisivat toivoneet sanottavan? Mitä ihmiset haitallisiin eläimiin rinnastanut kansanedustaja ei saanut sanoa?

Viite

Vihreä Lanka 4/2019

Lue

Vihreä Lanka

4/19


Sisällysluettelo
Anna palautetta


Twitter

Graafisia maailmanselityksiä -teksti
Hiilen monta hintaa (Lasse Leipola / Iiro Törmä)

Kuva: Pekka Sauri