Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Miten gallupit muuttuvat syksyn aikana? – ”Ei ole mahdotonta, että vihreät olisi hallituksen suosituin puolue”

10.10.2019 10.11

Jenni Leukumaavaara

Jatkaako perussuomalaiset gallupien kärjessä? Miten käy vihreiden? Näin politiikan seuraajat arvioivat syksyn gallupeja.


Ylen politiikan toimittaja ja politiikan toimittajien 
yhdistyksen puheenjohtaja Maria Stenroos:

”Perussuomalaiset luultavasti pysyttelee gallup-kärjessä jonkin aikaa. Kiinnostavaa on, värähtääkö keskustan käyrä mihinkään suuntaan. Jos ei, keskustan puheenjohtajan Katri Kulmunin paineet lisääntyvät ja voi tulla tarve profiloitua esimerkiksi hallituspolitiikassa.”


Väitöskirjatutkija Antti Ronkainen Helsingin yliopistosta:

”En tiedä, mutta seuraan niissä erityisesti, onko perussuomalaisten kannatuksen katto ja keskustapuolueen kannatuksen alho saavutettu. Tämä vaikuttaa hallituksen ja opposition dynamiikkaan.”


Sitran hiilineutraali kiertotalous -vastuualueen johtaja Mari Pantsar:

”En usko, että näemme suuria muutoksia. Tehokasta ilmastopolitiikkaa ajavien kannatus tulee kasvamaan hitaasti, mutta varmasti. Ehkä keskustan kannatus laskee, jos puolue ei ala ottaa ilmastokriisiä vakavasti.”


Elinkeinoelämän keskusliiton johtava asiantuntija Jukka Manninen:

”Vaikea sanoa. Voi olla, että oppositio karkaa hallituspuolueilta, mikä luo painetta ennen kaikkea SDP:lle ja keskustalle. Jos vihreät nousee toiseksi tai kolmanneksi suurimmaksi, se tuo painetta etenkin kokoomukselle ja SDP:lle. Epätodennäköisin vaihtoehto on, että keskustan kannatus ampaisee nousuun.”


Helsingin apulaispormestari Sanna Vesikansan (vihr.) poliittinen erityisavustaja Heikki Sairanen:

”Veikkaan tilanteen vakiintuvan nykyiselleen syksyn ajaksi. Ei ole täysin mahdotonta, että vihreät olisi hallituksen suosituin puolue jonkin kerran gallupeissa, jos demareita kohtaa jokin satunnainen epäonni!”

gallupit  hallitus  oppositio  perussuomalaiset  keskusta  sdp  Vihreät 
Viite