Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Miten Suomi pysäyttää ilmastonmuutoksen

Into

Miten Suomi pysäyttää ilmastonmuutoksen
Into

24.6.2019 10.28

Lasse Leipola

Ovatkohan koskaan kustantajan nimi ja kirjailijan mielentila sopineet niin hyvin yhteen kuin Into-kustantamolla ja sille kirjoja kirjoittavalla Risto Isomäellä?

Tuoreessa Miten Suomi pysäyttää ilmastonmuutoksen -kirjassaan Isomäki esittelee teknologisia mahdollisuuksia, joita hyödyntämällä Suomi voi nousta ilmastonmuutoksen torjunnan suurvallaksi.

Kirjassa käydään läpi esimerkiksi metsäteollisuuden uusia tuotteita, joilla voidaan korvata puuvillaa tai öljypohjaisia vaate- ja hiilikuituja. Myös natriumakuissa ja kasvisproteiineissa Isomäki näkee suuria mahdollisia resurssiviisaampaan ja vähemmän ilmastoa kuormittavaan maailmaan. Lisäksi metsienhoidon ja rakentamisen innovaatioilla sekä kehitys­yhteistyöllä Suomi voisi tehdä enemmän ilmastotekoja.

Isomäki on tehnyt tärkeän ja tarpeellisen työn keräämällä yksiin kansiin uraauurtavia ja lupaavia suomalaisia hankkeita ja teknologioita, joissa on potentiaalia maailman muuttamiseen.

Siksi on harmi, että kirja on turhan vauhdikas. Tekstissä on hätäisiä päätelmiä, huonosti lähteytettyjä väitteitä ja Isomäen omia mielipiteitä, jotka sekoittuvat häiritsevästi esitettyihin faktoihin.

★ ★ ★

Risto Isomäki: Miten Suomi pysäyttää ilmastonmuutoksen. Into 2019.
Viite