Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Iiro Törmä

Tuore kansanedustaja. Maria Ohisalo sai yli 11 000 ääntä.Iiro Törmä

Tuore kansanedustaja. Maria Ohisalo sai yli 11 000 ääntä.

Ohisalo: Eduskunta on taas astetta vihreämpi

15.4.2019 0.25

Jenni Leukumaavaara

Vihreiden varapuheenjohtaja Maria Ohisalo halaa Tavastian aulassa itkevää naista.

”Tällaista se on, kaikki tunteet ovat läsnä. Minä olin tuossa neljä vuotta sitten”, Ohisalo sanoo.

Maria Ohisalo jäi neljä vuotta sitten noin sadan äänen päähän eduskuntapaikasta. Nyt läpimeno oli selkeä, rima ei ollut lähelläkään.

Ohisalo sai yli 11 000 ääntä. Hänen ympärillään käydään paljon spekulaatioita. Hyvä tulos antaa hyvän pohjan kesän vihreiden puheenjohtajakilpailuun, jos Ohisalo siihen lähtee.

Ohisalo pitää suun supussa puheenjohtajasuunnitelmista. Omien sanojensa mukaan hän ei aidosti ole vielä tehnyt päätöstä.

”En oikeasti ole vielä päättänyt asiaa. Ylipäätään pitäisi ensin katsoa meidän ja koko Suomen tilannetta.”

Toistaiseksi vihreiden puheenjohtajakilpailuun ei ole tullut ilmoittautumisia. Varapuheenjohtajakilpailuun ovat ilmoittautuneet Iiris Suomela ja Timo Huhtamäki.


Ohisalon mielestä vihreiden vaalivoitto näissä eduskuntavaaleissa on historiallinen myös eurooppalaisittain, vaikka tulos ei kaikkein kovimpia odotuksia lunastanut.

”Suhteessa viime eduskuntavaalien kannatukseen on noustu ja tulee lisää paikkoja ja uusia ihmisiä. Se on hienoa! Nuoria ja naisia. Eduskunta on taas askelta vihreämpi.” 

Hän korostaa, että tulevan hallituksen pitää olla sellainen, joka ottaa tosissaan ilmastonmuutoksen ja köyhyyden torjunnan ja koulutuskysymyksen.
 
”On ollut hienoa huomata, että demaritkin ovat aika hyvin markkinoineet koulutuskärjellä ja ilmastokysymyksissäkin ovat tulleet vahvasti mukaan. Toivon, että myös kaikki muut puolueet ottavat nämä teemat tosissaan.

Omasta paikastaan eduskunnassa hän ei myöskään anna vielä tarkkoja toiveita.

”En lähde linjaamaan tässä vaiheessa, mutta ajattelen, että minun sosiaalipolitiikan osaamisella voi tehdä monia asioita eduskunnassa. Ei sen välttämättä tarvitse olla sote-valiokunta, vaan se voi olla jokin muu, jolla voi olla vahva kytkös tähän. Talous- ja ulkopolitiikkaan liittyvät kysymykset kiinnostavat, ja voisin tuoda osaamistani myös sinne puolelle.”

eduskuntavaalit 2018  Vihreät  maria ohisalo 
Viite