Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Anna Autio

Ei pätkälle. Puheenjohtajan sijainen Maria Ohisalo ei pyri vihreiden puheenjohtajaksi viikonloppuna.Anna Autio

Ei pätkälle. Puheenjohtajan sijainen Maria Ohisalo ei pyri vihreiden puheenjohtajaksi viikonloppuna.

Ohisalo ei pyri vihreiden puheenjohtajaksi: ”Tarvitaan koko Suomen tuntema vihreä kasvo”

29.10.2018 10.35

Riikka Suominen

Maria Ohisalo ei ole käytettävissä vihreiden puheenjohtajaksi. Hän kertoi asiasta Vihreälle Langalle maanantaiaamuna.

Hän on jo kertonut puoluevaltuuskunnalle päätöksestään.

Ohisalo sanoo pohtineensa, mikä on parasta vihreälle liikkeelle. Hän painottaa, että kyseessä ei ole tavallinen puheenjohtajakilpailu vaan todella poikkeuksellinen tilanne.

”Puheenjohtajan pitää hypätä nopeasti liikkuvaan junaan ja  alkaa heti nostattaa vaalitunnelmaa. Tarvitaan luotettava vihreä kasvo. Henkilö, jonka koko Suomi tuntee”, Ohisalo sanoo Vihreälle Langalle.

Ohisalo oli ehdolla puheenjohtajaksi kesällä 2017, jolloin Touko Aalto tuli valituksi.

”Silloin minulla olisi ollu kaksi vuotta aikaa osoittaa, että puoluetta voi johtaa eduskunnan ulkopuolelta. Nyt minun pitäisi todistella liikaa johtajuuttani. Siihen meillä ei ole aikaa.”

Ohisalo on vihreiden varapuheenjohtaja ja toiminut Touko Aallon sijaisena reilun kuukauden. Ylen kyselyssä Ohisalo oli puoluevaltuuskunnan suosikki pätkäpuheenjohtajaksi.

Ohisalo sanoo, että pätkäpuheenjohtaja ei muuta puolueen linjaa.

”Meillä on viime kesänä hyväksytty poliittinen ohjelma, jota yhdessä toteutetaan.”


Ohisalo kertoo myöhemmin
tällä viikolla, ketä hän tukee pätkäpuheenjohtajaksi. Toistaiseksi puolueen puheenjohtajaksi halukkaaksi on ilmoittautunut vain kansanedustaja Outi Alanko-Kahiluoto.

Ohisalo ei vielä ota kantaa, aikooko hän olla ehdolla kesäkuussa, kun vihreät valitsee uuden puheenjohtajan kaksivuotiskaudelle.

”Se riippuu siitä, miten vaalit menevät puolueella ja Helsingissä. Tavoitteeni on tehdä Helsingin kovin eduskuntavaalikampanja.”

Tavoitteeksi hän sanoo, että vihreät saisivat eduskuntavaaleissa noin viidentoista prosentin kannatuksen. Tulos lähes tuplaisi nykyisen kansanedustajien lukumäärän.

Ohisalo uskoo, että tavoitteeseen päästään, koska kenttä on sisuuntunut vaikeasta tilanteesta. Myös IPCC:n tuore ilmastoraportti on muuttanut tilannetta.

”Useampi ihminen, joka oli aiemmin kieltäytynyt ehdokkuudesta, on soittanut takaisin ja sanonut, että lähteekin eduskuntavaaleihin.”

Vihreät  puheenjohtaja  maria ohisalo 
Viite