Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Miikka Kiiminki

”Lasikatot murtuvat nyt ryminällä”, Ohisalo kehui feminististä hallitusohjelmaa. Hän muistutti lehdistöä silti siitä, ettei vihreiden poliittinen ohjelma ole hallitusohjelman myötä hävinnyt mihinkään. ”Monta tavoitetta jää seuraavaan hallitukseen.”Miikka Kiiminki

”Lasikatot murtuvat nyt ryminällä”, Ohisalo kehui feminististä hallitusohjelmaa. Hän muistutti lehdistöä silti siitä, ettei vihreiden poliittinen ohjelma ole hallitusohjelman myötä hävinnyt mihinkään. ”Monta tavoitetta jää seuraavaan hallitukseen.”

Ohisalo: Syrjäytyminen on suurin turvallisuusuhka

15.6.2019 12.54

Riikka Suominen

”Vihreät on tehnyt ilmastonmuutoksesta ja köyhyyden torjunnasta politiikan suuria kysymyksiä”, sanoi vastavalittu Maria Ohisalo Porin puoluekokoukselle.

Hän painotti, että molemmat ovat myös turvallisuuskysymyksiä ja siten hänen tontillaan sisäministerinä.

Ohisalo on Suomen ensimmäinen vihreä sisäministeri. Hän haluaa edistää laajaan turvallisuuskäsitykseen pohjaavaa politiikkaa. Hän muistutti, että ilmastonmuutoksen turvallisuusuhka näkyy metsäpaloina ja kuumuutena, joka aiheuttaa pahimmillaan kuolemia.


”Minä tiedän, mitä
köyhyys tässä yhteiskunnassa on. Olen elänyt sitä, olen nähnyt sitä, olen tutkinut sitä", Ohisalo sanoi.

Hän muistutti, että sisäministeriön raporteissa on jo kauan lukenut, että Suomen suurin sisäisen turvallisuuden uhka on syrjäytyminen.

”Sosiaalipolitiikka on parasta turvallisuuspolitiikkaa.”


Ohisalo kiitti
uutta hallitusohjelmaa historian vihreimmäksi. Hän korosti hiilineutraaliustavoitetta vuodelle 2035 ja hallituksen feministisyyttä.

Kuntavaaleihin vuonna 2021 Ohisalon tavoite on kerätä ”Suomen kovimmat ehdokaslistat ihan kaikkialla Suomessa”.

maria ohisalo  turvallisuus  turvallisuuspolitiikka 
Viite