Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Parlamentti tuomitsee Unkarin demokratian heikentämisen ja vaatii toimia

Groenlinkseuropa/Wikimedia

Judith Sargentini
Orbán kuriin. Vihreiden Judith Sargentini sanoo, että Unkarin hallitus hyökkää eurooppalaisia arvoja vastaan kiristämällä otettaan muun muassa mediasta ja oikeuslaitoksesta.Groenlinkseuropa/Wikimedia

Orbán kuriin. Vihreiden Judith Sargentini sanoo, että Unkarin hallitus hyökkää eurooppalaisia arvoja vastaan kiristämällä otettaan muun muassa mediasta ja oikeuslaitoksesta.

12.9.2018 15.11

Lasse Leipola

Euroopan parlamentti tuomitsi tänään keskiviikkona Unkarin hallinnon toimet maan demokratian heikentämiseksi. Vihreiden Judith Sargentinin valmistelema lausunto hyväksyttiin äänin 448–197.

Hän kommentoi äänestystä tiedotteessa sanoen, että unkarilaiset ansaisevat nykytilannetta paremmat oikeudet esimerkiksi sananvapauteen ja suvaitsevaisuuteen liittyen.

”On tärkeää, että parlamentin jäsenet nostivat oikeudenmukaisuuden puoluepolitikoinnin edelle. Nyt jäsenmaiden pitää osoittaa samaa päättäväisyyttä”, Sargentini kommentoi.

Vastatoimet voivat johtaa siihen, että Unkari menettää äänioikeutensa unionissa. Käytännössä toimien aloittaminen vaatii vielä jäsenmaiden tuen.
Viite