Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Perttu Jussilan kampanja päättyi pettymykseen – Sheikki Talal jatkaa keilailuliiton johdossa

2.9.2019 6.31

Lasse Leipola

Kuwaitin hallitsijasukuun kuuluva sheikki Talal Mohammad Al Sabah jatkaa maailman keilailuliiton johdossa. Liitto ilmoitti asiasta Twitterissä.

Sheikki Talalin ainoa vastaehdokkas oli Suomen keilailuliiton puheenjohtaja Perttu Jussila, joka on myös Pirkanmaan vihreiden puheenjohtaja ja vihreän puoluehallituksen jäsen.

Keilailuliiton tiedotteen mukaan äänet menivät Talalin hyväksi luvuin 78–22.

Asia ratkesi Las Vegasissa järjestetyssä kongressissa, joka päättyi Suomen aikaa varhain maanantaiaamuna. Sheikki Talal valittiin nyt toiselle nelivuotiskaudelle liiton johtoon. Edellisellä kerralla hänen ainoa vastaehdokkaansa vetäytyi kisasta ja valittiin pian sen jälkeen liiton toimitusjohtajaksi.


Jussila päätti lähteä haastamaan istuvaa puheenjohtajaa osallistuttuaan ensimmäistä kertaa maailman keilailuliiton kongressiin kaksi vuotta sitten.

”Se oli täyttä teatteria. Päätökset oli tehty etukäteen eikä kongressissa käyty kunnollista dialogia. Lisäksi liiton puheenjohtaja (Talal) oli pelaamassa golfia naisten finaalin aikana, mikä on mielestäni huonoa käytöstä”, Jussila kertoi Vihreälle Langalle muutama viikko sitten.

Hänen mukaansa tyytymättömyys maailman keilailuliittoon johtuu avoimuuden puutteen lisäksi myös maantieteellisestä epätasa-arvosta: MM-kisat ja kongressit järjestetään käytännössä aina joko Lähi-idässä tai Yhdysvalloissa.

Vuoden 2017 kongressin jälkeen Jussila keskusteli tilanteesta muiden maiden liittojen puheenjohtajien kanssa.

”Siitä heräsi ajatus, ettei minulla ole oikeastaan mitään hävittävää, jos lähden yrittämään.”

Jussila on kritisioinut kansainvälistä liittoa myös siitä, että maailmanmestaruuskisojen hakemisesta veloitetaan peräti 150 000 dollarin maksu. Kongressissa oli esillä maksun pienentäminen 5 000–12 000 dollariin, mutta uudistus ei saanut kokouksen tukea.

Jutuun on päivitetty äänestystulos sekä kappale MM-kisoihin liittyvästä hakumaksusta kello 10.16.
Viite