Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Lasse Leipola

Lehtiä lattialla
Painettua sanaa. Puoluekanta näkyy siinä, luotetaanko politiikan uutisiin vai ei.Lasse Leipola

Painettua sanaa. Puoluekanta näkyy siinä, luotetaanko politiikan uutisiin vai ei.

Puoluekanta selittää luottamusta mediaan – vain yhden puolueen kannattajat eivät usko uutisia

19.10.2019 7.19

Lasse Leipola

Lähes joka toinen perussuomalaisia äänestävä pitää politiikan uutisointia epäluotettavana. Asia käy ilmi Kunnallisalan kehittämissäätiön syyskuussa Kantar TNS:llä teettämästä mielipidemittauksesta. Eniten uutisiin luottavat Akavan jäsenet ja vihreiden kannattajat.

Luottamusta politiikan uutisiin vertailtiin monella eri kategorialla, mutta missään epäluottamus ei ollut niin suurta kuin perussuomalaisten keskuudessa. Puoluetta äänestävistä 41 prosenttia pitää politiikan uutisointia melko tai erittäin epäluotettavana.

Muita ryhmiä, joissa epäluottamus politiikan uutisia kohtaan oli yleistä, olivat 41–50-vuotiaat (27%), pien- tai oppositiopuolueita kannattavat (25% ja 26%), eläkeläiset (23%), maaseudulla asuvat (23%), Pohjois- tai Itä-Suomessa asuvat (22%) ja keskustaa äänestävät (21%).


Vahvin luottamusta selittävä tekijä oli Akavan jäsenyys. Tästä joukosta 58 prosenttia piti politiikan uutisia melko tai erittäin luotettavina. Toiseksi eniten politiikan uutisiin luottivat vihreitä äänestävät (57%).

Selvästi keskimääräistä enemmän politiikan uutisointiin luottavat myös 31–40-vuotiaat (54%), STTK:n jäsenet (54%) sekä kokoomusta (55%), SDP:tä (56%) tai vasemmistoa (54%) äänestävät.

Ylipäätään politiikan uutisointia pidettiin vähemmän luotettavana kuin muiden kysyttyjen kategorioiden uutisia. Eniten luotettiin urheilu-, kulttuuri ja tiedeuutisiin.Haluatko lukea lisää Lankaa? Tilaa nyt uusi viikoittainen uutiskirje täältä.


Myllyteatterin mainos

Vihreä Lanka 4/2019

Lue

Vihreä Lanka

4/19


Sisällysluettelo
Anna palautetta


Twitter

Graafisia maailmanselityksiä -teksti
Hiilen monta hintaa (Lasse Leipola / Iiro Törmä)

Kuva: Pekka Sauri