Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Timo Soinin kuva: OSCE (Flickr) / Emoji: s.w.org

Timo Soini ja pusuemoji
Virallisen Suomen terveiset? Ulkoministeri Timo Soini kommentoi eilen Argentiinan päätöstä olla sallimatta abortti.Timo Soinin kuva: OSCE (Flickr) / Emoji: s.w.org

Virallisen Suomen terveiset? Ulkoministeri Timo Soini kommentoi eilen Argentiinan päätöstä olla sallimatta abortti.

Soinia vaaditaan tilille aborttilausunnoista: ”Jos naisten oikeudet kiinnostavat, käynnistäkää tutkinta”

10.8.2018 13.41

Lasse Leipola

Vihreiden kansanedustaja Emma Kari vaatii pääministeri Juha Sipilää (kesk) ja valtiovarainministeri Petteri Orpoa (kok) tuomitsemaan samassa hallituksessa istuvan ulkoministeri Timo Soinin (sin) kannanotot naisten aborttioikeuteen liittyen.

Soini julkaisi eilen torstaina lyhyen blogikirjoituksen, jossa hän rivien välissä kommentoi Argentiinan senaatin päätöstä olla laillistamatta aborttia. Hän esitti retorisen kysymyksen ”mitäkö olen mieltä sikäläisen senaatin viimeöisestä päätöksestä?” ja vastasi siihen pusuhymiöllä.

Soinin kielteinen suhtautuminen aborttiin oli esillä viimeksi keväällä, kun hän moitti Irlannin äänestystä abortin sallimisesta sekä osallistui työmatkalla Kanadassa abortinvastaiseen iltahartauteen.


Vihreiden Kari on järkyttynyt siitä, että Suomen ulkopolitiikasta vastaava ministeri käyttää jatkuvasti asemaansa naisten oikeuksia vastaan, eivätkä muiden hallituspuolueiden puheenjohtajat reagoi lainkaan.

”Pidetäänkö naisten oikeuksien puolustamista niin pienenä asiana, ettei sen haluta antaa horjuttaa miesministereiden hyvää yhteishenkeä?” Kari kysyy tiedotteessaan.

Hän muistuttaa, että Suomen ulkopolitiikan virallinen linja korostaa naisten oikeuksia ja seksuaali- ja lisääntymisterveyttä.

”Tämän luulisi olevan myös kokoomuksen ja keskustan linja. Keskustan ja kokoomuksen puheenjohtajien hiljaisuus on vastuutonta.”


Vielä tiukemman
linjan ottaa vihreiden nuorten entinen puheenjohtaja ja Tampereen kaupunginhallituksen varapuheenjohtaja Jaakko Mustakallio, joka haluaa virallisen selvityksen Soinin toiminnasta.

Hänen mukaansa oikeassa länsidemokratiassa maan hallitus käynnistäisi puolueettoman tutkinnan.

”Jos naisten oikeudet kiinnostavat teitä juhlapuheita pidemmälle, käynnistäkää tutkinta Suomen linjan jatkuvasta rikkomisesta ja ulkoministerin mahdollisesta virkavirheestä!” Mustakallio kirjoittaa tiedotteessa.

Vihreät  siniset  abortti  hallitus  ihmisoikeudet  naisten oikeudet 
Viite