Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Miikka Kiminki

Porin puoluekokous hurrasi, kun sisäministeri Maria Ohisalo valittiin yksimielisesti puheenjohtajaksi.Miikka Kiminki

Porin puoluekokous hurrasi, kun sisäministeri Maria Ohisalo valittiin yksimielisesti puheenjohtajaksi.

Tällaisen puheenjohtajan vihreät Maria Ohisalosta saa

15.6.2019 10.50

Riikka Suominen

Puoluekokous hurrasi, kun Maria Ohisalo nousi puheenjohtajaksi ilman vastaehdokkaita. Tilanne kertoo enemmän Ohisalon asemasta vihreissä kuin siitä, ettei muita mahdollisia henkilöitä johtoon löytyisi.

34-vuotias Ohisalo nauttii puolueessa laajaa kannatusta. Jo kaksi vuotta sitten lähes joka viides jäsenäänestykseen osallistunut vihreä oli valmis valitsemaan Ohisalon puheenjohtajaksi.

Laajemmin hän nousi suomalaisten tietoisuuteen viime syksynä noustessaan varapuheenjojtajan paikalta tuuraamaan sairastunutta Touko Aaltoa.

Silloin hänen esiintymistään kehuttiin poliittisia kilpailijoita myöten. Puoluetoimistolla huomattiin, että sijainen on asioihin perehtyvä ja nopeasti omaksuva kovan luokan ammattilainen.

Helsingin kaupunginvaltuustossa istuva Kaisa Hernberg on arvellut kilpaurheilutaustan selittävän Ohisalon hyvää paineensietokykyä.

Ohisalon imago on moitteeton. Toistaiseksi suurin siihen kohdistuva kritiikki on ollut hänen avomiehensä työskentely öljy-yhtiössä. Siellä tämä vastaan biopolttoaineen jakeluvelvoitteesta.

Ohisalo on ammatiltaan köyhyystutkija ja on koko poliittisen uransa puhunut aiheesta.


Vuosina 2013–14 Ohisalo
toimi Vihreiden nuorten puheenjohtajana.

Hän oli ehdolla vuoden 2012 kuntavaaleissa, vuoden 2014 eurovaaleissa ja vuoden 2015 eduskuntavaaleissa, eikä tullut valituksi. Viimeksi mainituissa hän jäi noin sadan äänen päähän kansanedustajan paikasta. Vaali vaaleilta hänen tukiryhmänsä kasvoi.

"Vedin kolmet vaalit, joissa en päässyt läpi. Mieletön juttu, että jengiä silti tuli aina vaan lisää", Ohisalo kommentoi Vihreälle Langalle kevään eduskuntavaalien alla.

Eduskuntavaaleissa hän sai lähes 12 000 ääntä, neljänneksi eniten koko Helsingissä.

Sinä iltana sinetöitiin se, että Ohisalo on mukana puheenjohtajavaalissa. Ehkä myös se, ettei hänelle tullut vastaehdokkaita.

Sitran kestävän talouden johtamiskurssilla osallistujat valitsivat Ohisalon kurssin pääministeriksi jo keväällä 2017. Nyt vihreissä on toive, että suomalaiset tekisivät saman neljän vuoden kuluttua.
Viite