Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Sammeli Heikkinen

Sofia Virta haluaa olla osoitus siitä, että kuka tahansa voi päästä vaikuttamaan myös eduskunnassa. Virran 2 500 euron budjetti tuli täysin lahjoituksina. Hän myös synnytti kampanjan aikana. ”Ehkä kukaan ei uskonut, että pääsen läpi. Tämä oli osoitus siitä, että Suomessa raha ei ratkaise, vaan meillä on demokratiaa jäljellä.”Sammeli Heikkinen

Sofia Virta haluaa olla osoitus siitä, että kuka tahansa voi päästä vaikuttamaan myös eduskunnassa. Virran 2 500 euron budjetti tuli täysin lahjoituksina. Hän myös synnytti kampanjan aikana. ”Ehkä kukaan ei uskonut, että pääsen läpi. Tämä oli osoitus siitä, että Suomessa raha ei ratkaise, vaan meillä on demokratiaa jäljellä.”

Tuore vihreä kansanedustaja Sofia Virta haluaa antaa äänen hiljaisille ja sorretuille

30.4.2019 15.04

Jenni Leukumaavaara

Vihreiden tuore kansanedustaja Sofia Virta haluaa hallitusohjelman, joka nostaa vastuun ilmastonmuutoksesta nuorten harteilta.

Kuka olet ja mistä tulet?

”Olen 28-vuotias äiti, yrittäjä ja valtuutettu Kaarinasta. Minulla on oma terapia-alan yritys ja olen työskennellyt myös mielenterveys- ja päihdepuolen omaistyön hankkeessa työntekijänä. Olen hyvin eläinrakas.”

Mikä on vahvuutesi uudessa eduskuntaryhmässä?

”Olen tehnyt paljon työtä lastensuojelun ja esimerkiksi nuorisorikollisten kanssa. Pystyn tuomaan ryhmään osaamista kentältä. Terapeuttina minulla on myös vahvat vuorovaikutustaidot. Ne ovat kuntapolitiikasta saamani kokemuksen perusteella todella tärkeät, jotta päätöksiä saadaan tehtyä yli puoluerajojen.”

Mikä on tärkein tavoitteesi eduskunnassa?

”Minulle tärkeintä on saada niiden ihmisten ääntä kuuluviin, joita olen työkentällä tavannut viimeisten kymmenen vuoden aikana: syrjäytetyt nuoret, köyhyydestä kärsivät, lastensuojelun asiakkaat. Toivon, että hallitusohjelma ajaa ihmisoikeuksia ja koulutusta, ja ottaa lapsilta ja nuorilta pois sitä vastuuta, mikä heille on nyt kasaantunut esimerkiksi ilmastonmuutoksesta.”

Mihin suuntaan haluat viedä vihreitä?

”Vihreillä on oikea suunta jo nyt. Olemme jokaisen ihmisen puolue, joka ajaa kestäviä päätöksiä. Meillä on arvot, joiden takana suurin osa suomalaisista voi seistä. Silti vihreät ei ole kahden suurimman puolueen joukossa. Haluan karsia stereotypioita, joita vihreisiin liitetään.”

Oletko vaalipiirisi vai koko Suomen kansanedustaja?

”Totta kai tuon maakunnan näkemystä, varsinkin kun meillä on vain yksi kansanedustaja Varsinais-Suomesta. Olen myös koko Suomen edustaja. Suomeen ei saa tulla alueellista epätasa-arvoa.”

eduskunta  kansanedustajat  Vihreät 
Viite