Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Maaria Parry

Asuessaan Keski-Euroopassa Maaria Parry matkusti paljon junalla. Pariisin ja Geneven välillä matka-aika keskustasta keskustaan on junalla jopa lentoa nopeampi.Maaria Parry

Asuessaan Keski-Euroopassa Maaria Parry matkusti paljon junalla. Pariisin ja Geneven välillä matka-aika keskustasta keskustaan on junalla jopa lentoa nopeampi.

Valtavasti eväitä ja hotelli aseman vierestä - Näin sujuu lapsiperheen junamatkailu

17.1.2019 10.37

Riikka Suominen

Vihreä Lanka keräsi parhaat vinkit lapsiperheen junamatkailuun.

Liput

Interrail-lipulla matkustavan aikuisen mukana kulkee alle 12-vuotias matkaaja ilmaiseksi. Korkeintaan kaksi lasta aikuista kohden.

Matka-ajat

Euroopassa etäisyydet ja siten myös matka-ajat ovat pääsääntöisesti lyhyitä. Monen automatka mummolaan Suomessa on pidempi kuin kahden suurkaupungin välinen junamatka Keski-Euroopassa.

Varusteet

Lasten junassa istumisen sietokyvyssä on suuria eroja. Toinen keksii leikit missä vain, toinen kaipaa paljon puuhaa. Matka kuluu kivasti, kun mukana on piirustuspaperia, puuhakirjoja ja paljon eväitä.

Nopeissa junissa voi lukiessa tulla matkapahoinvointia. Silloin kännykällä tai tabletilla kuunneltava äänikirja on perinteistä kirjaa parempi vaihtoehto.

Matkaetapit

Kannattaa jakaa tauot kahdentyyppisiin: Niihin, joissa vain nukutaan ja niihin, joissa pidetään välipäiviä.

Varaa hotelli juna-aseman vierestä

Yöjunia on Länsi-Euroopassa enää vähän. Kun juna saapuu illalla kaupunkiin ja matka jatkuu jo seuraavana päivänä, kannattaa ottaa hotelli aseman läheltä. Lasten mielestä ollaan perillä siinä vaiheessa, kun juna pysähtyy asemalle. Jos silloin pitää lähteä vielä metrolla kohti majapaikkaa, voi hermo mennä.

Matkatavarat

Vaihtovaatetta ei kannata kantaa. Itsepalvelupesuloita löytyy kaikkialta Euroopasta.

Vinkit: Maaria Parry ja Riikka Suominen. Heidän kokemuksensa ovat junamatkoilta 3-, 4-, 5- ja 6-vuotiaiden kanssa Euroopasta.

junamatkailu  lähimatkailu 
Viite