Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Iiro Törmä

Eduskuntavaaleissakin ehdolla ollut Alviina Alametsä nousee europarlamenttiin, mikäli Brexit toteutuu. Vaalivalvojaisissa seurana tuore kansanedustaja Bella Forsgrén.Iiro Törmä

Eduskuntavaaleissakin ehdolla ollut Alviina Alametsä nousee europarlamenttiin, mikäli Brexit toteutuu. Vaalivalvojaisissa seurana tuore kansanedustaja Bella Forsgrén.

Varapaikan napannut vihreiden Alviina Alametsä: ”En toivo Brexitiä!”

26.5.2019 23.39

Riikka Suominen

”En toivo Brexitiä", nauraa Alviina Alametsä (vihr.), vaikka hän nouseekin europarlamenttiin, jos Britannian EU-ero toteutuu.

Alametsä oli nimittäin 14. eurovaaleissa. Suomesta valittiin nyt 13 meppiä, mutta jos Brexit toteutuu, Suomi saa parlamenttiin yhden lisäpaikan. Ja sen paikan saisi siis Alametsä.

26-vuotiaasta Alametsästä hänen oma vaalituloksensa ja vihreiden kannatuksen kasvu osoittavat, että ilmastonmuutoksen ja eriarvoisuuden pysäyttäminen ovat ihmisille tärkeitä.

”Vihreiden ajatuksille on tilausta.”


Eduskuntavaaleissa Alametsä
sai noin 4 000 ääntä eikä tullut valituksi. Nyt ääniä tuli yli 13 500.

Alametsän kampanjatiimi arvioi kannatuksen tulleen pääosin Etelä-Suomen suurista kaupungeista. Kampanjaa tehtiin pienellä budjetilla.

"Kävin koko kampanjan ajan päivätöissäni, jossa työskentelen mielenterveyden edistämisen puolesta. Tämä on hieno tulos. Olen kiitollinen”, Alametsä sanoo.
Viite