Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Vihreät / Iris Flinkkilä

Loppu lapsiköyhyydelle. Köyhyys lannistaa, sanoo Emma Kari.Vihreät / Iris Flinkkilä

Loppu lapsiköyhyydelle. Köyhyys lannistaa, sanoo Emma Kari.

Vihreät: Seuraavan hallituksen nostettava lapsiperheet köyhyydestä

11.12.2018 15.50

Sammeli Heikkinen

Vihreät vaatii, että seuraava hallitus ottaa yhdeksi tärkeimmistä tavoitteistaan lapsiperheköyhyyden vähentämisen ja lasten eriarvoistumisen pysäyttämisen.

Vihreä eduskuntaryhmä julkaisi tänään tiistaina julistuksen siitä, millä askelilla Suomen pitäisi tähän tavoitteeseen edetä.


Vihreät muun muassa sitoisi lapsilisät jälleen kuluttajahintaindeksiin, siis yleiseen hintatasoon. Lapsilisät sidottiin indeksiin vuonna 2011, mutta indeksikorotukset jäädytettiin vuosiksi 2013–15. Sipilän hallitus poisti indeksikorotukset kokonaan.

Lisäksi vihreät haluaisi, että toimeentulotuen lapsista maksettavaa perusosaa nostettaisiin. Toisin sanoen toimeentulotuen varassa oleva yksinhuoltaja tai perhe saisi nykyistä enemmän tukea lasta kohti.

Vihreät myös haluaisi parantaa palveluiden saatavuutta ja taata myös vähävaraisille lapsille mahdollisuuden harrastuksiin.

”Köyhän perheen lapsi jää myös helposti yksin, kun harrastuksiin tai kavereiden kanssa oleskeluun ei ole varaa. Etuuksien korottamisen lisäksi kynnystä harrastamiseen on madallettava. Kuntia on velvoitettava tarjoamaan jokaiselle lapselle harrastus koulupäivän yhteydessä”, vihreän eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Emma Kari kommentoi tiedotteessa.


Kari korostaa
, että koulutuksen ja varhaiskasvatuksen pitäminen kunnossa on tehokkain keino puuttua eriarvoistumiseen.

”Kaikkein tärkeintä on, että lasten tasa-arvoa heikentäneet päätökset perutaan ja että turvaamme koulujen ja oppilaitosten riittävän perusrahoituksen.”
Viite