Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Mitä vihreät vaatii? Toisin kuin pääministeri väittää, vihreät haluaa laskea hakkuutahdin vuoden 2014 tasolle. Sipilä taas haluaisi hakata metsää entistä enemmän.

Mitä vihreät vaatii? Toisin kuin pääministeri väittää, vihreät haluaa laskea hakkuutahdin vuoden 2014 tasolle. Sipilä taas haluaisi hakata metsää entistä enemmän.

Vihreät syyttävät pääministeri Sipilää vääristelystä – pääministeriltä vaaditaan todisteita tai anteeksipyyntöä

4.3.2019 12.37

Sammeli Heikkinen

Pääministeri Juha Sipilän (kesk.) väitteet ovat hermostuttaneet vihreät pahan kerran.

Sipilä väitti lauantaina Uutissuomalaisen haastattelussa, että ”punavihreä puoli kieltäisi käytännössä metsien käytön kokonaan ja sitä kautta suomalaiset työpaikat”.

Vihreiden tavoitteena on todellisuudessa laskea hakkumäärä noin 65 miljoonaan kuutioon vuodessa eli vuoden 2014 tasolle, jolloin hakkuut olivat jo ennätykselliset verrattuna edeltäneisiin vuosiin.

Vihreät kiistävätkin pääministerin väitteet. Sipilän epäillään vääristelevän totuutta tahallaan ja häntä vaaditaan esittämään todisteita väitteilleen.

Sunnuntaina Ylen pääministerin haastattelutunnilla Sipilä tarkensi, että vihreä kansanedustaja olisi eduskunnan kyselytunnilla esittänyt hakkuiden lopettamista.

Milloin tai kuka näin olisi tehnyt, sitä Sipilä ei täsmentänyt.


Vihreiden puoluetoimistolla on käyty läpi vihreiden puheenvuoroja kyselytunneilla, mutta mitään Sipilän kuvaukseen sopivaa ole löytynyt.

Vihreiden eduskuntaryhmän puheenjohtaja Krista Mikkonen paitsi kiistää Sipilän väitteen myös vaatii tätä perustelemaan puheensa.

”Ihmettelen Sipilän väitettä siitä, että vihreät olisivat tuoneet eduskunnan kyselytunnilla esille ajatusta hakkuiden lopettamisesta kokonaan. Se ei pidä paikkansa. Tällaista lausuntoa ei eduskunnan pöytäkirjoista löydy. Toivon, että Sipilä tarkentaa, mitä tarkoittaa väitteellään”, Mikkonen sanoo tiedotteessa.

Vihreiden kansanedustaja Ville Niinistö taas haluaa Iltalehden haastattelussa Sipilältä todisteita tai anteeksipyynnön.

”Keskustan pitää osoittaa faktat ja lähdeviitteet väitteilleen tai pyytää julkisesti anteeksi vääriä väitteitään. Muuten he laskevat riman todella alas ja alentavat suomalaisen politiikan trumpilaiseksi valeuutisten levittämiseksi”, Niinistö sanoi Iltalehdelle.


Vihreiden tuorein
metsänhakkuumääriä koskeva kanta on hiilinielulinjauksessa lokakuulta. Siinä ei esitetä hakkuiden luopumista, vaan palaamista vuoden 2014 hakkuumääriin.

Tämä tarkoittaisi noin 65 miljoonan kuution vuosittaisia hakkuita. Vihreiden mukaan hakkuiden hillitseminen nykyisestä auttaisi Suomea saavuttamaan hiilineutraaliuden vuoteen 2030 mennessä.

Vihreät  politiikka  keskusta  metsäteollisuus 
Viite