Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Miikka Kiminki

Uudesta puoluejohdosta löytyy alueellista kattavuutta, miehiä ja naisia. Iältään uusi johto on nuorta.Miikka Kiminki

Uudesta puoluejohdosta löytyy alueellista kattavuutta, miehiä ja naisia. Iältään uusi johto on nuorta.

Analyysi

Vihreät teki sukupolvenvaihdoksen

16.6.2019 11.03

Riikka Suominen

Vihreiden koko johto meni Porin kokouksessa uusiksi. Puheenjohtajaksi valittiin ilman vastaehdokasta helsinkiläinen Maria Ohisalo, puoluesihteeriksi mikkeliläinen Veli Liikanen, puoluevaltuuskunnan puheenjohtajaksi kajaanilainen Silja Keränen ja varapuheenjohtajiksi sodankyläläinen Riikka Karppinen, tamperelainen Jaakko Mustakallio ja helsinkiläinen Fatim Diarra.

Puolue astuu nyt uuteen aikakauteen. Ville Niinistön menestyksekästä puheenjohtajuutta (20011-2017) seurasi kielteisen julkisuuden ja Touko Aallon sairastumisen varjostama kausi (2017-2018). 


Viime syksynä puolue
oli täysimittaisessa kriisissä. Silloin koettiin epätietoisuuden ja voimattomuuden suden hetki, kuten väistyvä puheenjohtaja Pekka Haavisto kuvasi syksyä puoluekokouspuheessaan.

On vihreiltä melkoinen saavutus, että puolue voitti keväällä kahdet vaalit, vain reilu puoli vuotta sen jälkeen, kun puoluejohtaja kaoottisissa merkeissä vaihtui.

Nyt jälkeenpäin voi nähdä, että kriisistä nousu auttoi kääntämään sivua. Se toi puolueelle itseluottamusta ja tilaisuuden uusille ihmisille, kuten puheenjohtajaa syksyllä sijaistaneille Maria Ohisalolle ja Veli Liikaselle, näyttää osaamistaan.

Porissa johtoon nousivat uuden sukupolven tekijät. Nyt puheenjohtaja ja kaikki varapuheenjohtajat ovat alle 35-vuotiaita. Kaikki ovat toimineet pitkään vihreissä.


Kokouksen tunnelma
oli iloinen ja helpottunut. Puheet ja valinnat eivät yllättäneet, lukuunottamatta ehkä sitä, että nosteessa olevaa kansanedustajaa Iiris Suomelaa ei valittu varapuheenjohtajaksi. Kenttä halusi nostaa paikoille muita kuin kansanedustajia.

Vihreät  puoluejohto 
Viite