Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Veikko Kähkönen / Vihreät

Myrskyn silmässä. Rahakohuun joutunut Jani Toivola sai moitteet ryhmyriltä.Veikko Kähkönen / Vihreät

Myrskyn silmässä. Rahakohuun joutunut Jani Toivola sai moitteet ryhmyriltä.

Vihreältä eduskuntaryhmältä vakavat moitteet Jani Toivolalle

28.9.2018 13.48

Sammeli Heikkinen

Vihreä kansanedustaja Jani Toivola on saanut vakavat moitteet eduskuntaryhmän puheenjohtajalta Krista Mikkoselta.

Toivola on ollut syyskuun puolivälistä taksilaskuihin ja asumis- ja kouluvierailukorvauksiin liittyvän kohun keskellä. Kohina alkoi, kun Iltalehti kertoi Toivolan poikkeuksellisen suuresta taksilaskusta.

Sen jälkeen selvisi, että Toivola sai korotettua asumiskorvausta Riihimäen asunnosta ja että Toivola oli saanut huomattavan määrän rahaa korvauksena vuosien varrella tekemistään kouluvierailuista.


Toivola vetosi eilen torstaina huolimattomuuteen, lupasi palauttaa eduskunnalle taksirahat, joita oli laskuttanut perusteetta ja pyysi toimintaansa anteeksi.

Torstaina STT kuitenkin uutisoi, etteivät Toivolan sidonnaisuusilmoituksessa antamat tiedot kouluvierailukorvauksista täsmää Lasten ja nuorten säätiön antamien tietojen kanssa.

Tänään perjantaina Toivola siis sai vakavat moitteet toiminnastaan.

”On selvää, että huolimattomuuteen ja leväperäisyyteen ei ole varaa missään kansanedustajan tehtäviin sisältyvien etujen käytössä. Vaikka eduskunnan sääntöjä ei olisikaan rikottu, on toiminta paheksuttavaa. Tällaiset tilanteet ovat omiaan heikentämään ihmisten luottamusta politiikkaan ja päättäjiin. Siksi moitteet ovat tarpeen”, Mikkonen perusteli moitteita tiedotteessa.


Mikkonen kuitenkin piti tärkeänä sitä, että Toivola on havainnut ja myöntänyt virheensä ja pyrkinyt korjaamaan niitä.

”Asioiden avoin selvittäminen ja virheiden korjaaminen on nyt ensisijaista”, Mikkonen sanoi.

Vihreän eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Olli-Poika Parviainen kertoi eilen torstaina, että ryhmä laatii selkeät eettiset pelisäännöt, jottei vastaavia tilanteita synny enää.
Viite