Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Puoluekokouskoneen EU-väite

VIhreiden johtoon pyrkivät veisivät EU:ta liittovaltion suuntaan

29.5.2019 16.42

Sammeli Heikkinen

Vihreiden johtotehtäviin pyrkivistä suurin osa suhtautuu varovaisen myönteisesti Euroopan unionin kehittämiseen liittovaltioksi.

Vihreiden kesäkuun puoluekokous valitsee puheenjohtajan, puoluesihteerin, varapuheenjohtajat sekä puoluevaltuuskunnan puheenjohtajiston.

Tehtäviin on ehdolla 25 vihreää. Näistä lähes kaikki ovat vastanneet Vihreän Langan Puoluekokouskoneeseen, jossa esitetään 20 väittämää ehdokkaille.

Yksi väittämistä kuuluu ”Suomen tulee pyrkiä aktiivisesti kehittämään EU:sta liittovaltio.”


Ehdokkaista noin puolet on väitteen kanssa jokseenkin samaa mieltä. Yksi tätä mieltä olevista on vihreiden tuleva puheenjohtaja Maria Ohisalo.

”EU:n integraatiota tulee vahvistaa siten, että yhdentymisen ytimessä ovat rauha, ihmisoikeudet, ilmastonmuutoksen torjunta sekä vapaa liikkuvuus. Euron valuviat on korjattava ja EU:n sosiaalista ulottuvuutta ja demokratiaa on vahvistettava”, Ohisalo vastaa.

Jokseenkin eri mieltä väitteen kanssa on kuusi vastaajaa, esimerkiksi puoluevaltuuskunnan puheenjohtajaksi pyrkivä Maaseutu- ja erävihreiden puheenjohtaja Silja Keränen:

”Tällä hetkellä EU hieman natisee liitoksissaan. Moni eurooppalainen ei koe olevansa yhteiskunnan ja hyvinvoinnin kehityksessä mukana. EU:n pitää keskittyä siihen, että eriarvoisuus Euroopassa vähenee. Ja tietysti myös siihen, että isot ja tärkeät ympäristöasiat saadaan ratkaistua.”

puoluekokous 19 


Lisää aiheesta:Viite