Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Vihreät

”Toivon, että jokainen hallituspuolueiden kansanedustaja, joille naisten oikeuksien edistäminen on tärkeää, painaa perjantaina punaista nappia”, Mikkonen kirjoittaa.Vihreät

”Toivon, että jokainen hallituspuolueiden kansanedustaja, joille naisten oikeuksien edistäminen on tärkeää, painaa perjantaina punaista nappia”, Mikkonen kirjoittaa.

Vihreiden Mikkonen: Huomenna äänestetään Soinin, ei hallituksen luottamuksesta

20.9.2018 15.01

Sammeli Heikkinen

Ulkoministeri Timo Soini (sin.) hämärtää Suomen kantaa naisten seksuaalioikeuksiin, kirjoittaa vihreän eduskuntaryhmän puheenjohtaja Krista Mikkonen Vihreässä blogissa.

”Soini on ulkoministerinä toistuvasti, ja saamistaan puhutteluista välittämättä ottanut kantaa naisten aborttioikeutta vastaan ja tehnyt näin jopa virkamatkalla ollessaan. Se on täysin vastoin Suomen ulkopoliittista linjaa, joka korostaa naisten oikeuksia.”

Mikkosen mukaan on ongelmallista, että Soinin omat kannat eivät erotu selkeästi Suomen ulkopoliittisesta linjasta. Myös oikeuskansleri moitti Soinin toimintaa, vaikkei sitä laittomana pitänytkään.


Mikkonen ihmettelee, miten Soini voi edistää uskottavasti Suomen linjaa YK:n yleiskokouksessa ensi viikolla, kun naisten ja tyttöjen seksuaali- ja lisääntymisterveyden edistäminen on osa kokouksen ohjelmaa.

Vihreät, SDP, vasemmistoliitto ja RKP esittivät tänään torstaina epäluottamuslausetta Soinille. Ulkoministerin luottamuksesta äänestetään perjantaina.

Mikkonen korostaa, että kyse on Soinin, ei koko hallituksen luottamuksen mittaamisesta.

”Näin hallituspuolueidenkin kansanedustajat voivat äänestää naisten oikeuksien puolesta ilman, että he ovat kaatamassa omaa hallitustaan, jos he haluavat tehdä sen arvovalinnan.”

Vihreät  välikysymys  abortti 
Viite