Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

iiro törmä

Eduskuntavaalien valvojaiset Tavastialla
Kohti uusia vaalivoittoja. Vihreiden puoluesihteerin kausi on kaksivuotinen ja sama henkilö voi toimia tehtävässä kolmen kauden ajan.iiro törmä

Kohti uusia vaalivoittoja. Vihreiden puoluesihteerin kausi on kaksivuotinen ja sama henkilö voi toimia tehtävässä kolmen kauden ajan.

Vihreiden puoluesihteerikisa käynnistyy – mukana jo kolme nimeä

26.4.2019 9.00

Riikka Suominen

kisa vihreiden puoluesihteeriksi käynnistyi tänään perjantaina, kun toinen ja kolmas ehdokas ilmoittivat hakevansa paikkaa.

Vihreiden pitkäaikainen kampanjapäällikkö Kirsi Syväri kertoi jo viime kesän puoluekokouksessa, olevansa kiinnostunut tehtävästä.

Syväri on Facebookissa kertonut, että keskittyisi puoluesihteerinä kehittämään vihreiden organisaatiota ja tekemään puoluetoimintaan mukaan tulemisesta helppoa. Suomen vihreiden tulisi hänestä myös sparrata eurooppalaisia sisarpuolueita.

”Suomen vihreät on yksi vahvimpia eurooppalaisia vihreitä puolueita”, hän kirjoittaa avoimessa päivityksessään.


Paikkaa tavoittelee myös vihreiden varapuheenjohtaja Veli Liikanen. Hän kertoi perjantaiaamuna Facebookissa, että haluavansa rakentaa vihreistä organisaation, joka on valmis pääministeripuolueeksi seuraavissa eduskuntavaaleissa.

”Puoluesihteerillä on keskeinen rooli oikeiden askelmerkkien asettamisessa tällä tiellä, uuden puoluejohdon ja kaikkien vihreiden aktiivien tukena.”

Hän sanoo, että vihreitä toimijoita on tuettava sekä paremmilla resursseilla että keskinäistä yhteistyötä, mentorointia ja vapaaehtoistyön koordinointia kehittämällä.


Tänään kiinnostuksensa
tehtävään ilmaisi myös ammattiyhdistysliike PAM:issa yhteiskuntasuhteiden vastaavana työskentelevä Elena Gorschkow.

Hän kirjoittaa kotisivullaan haluavansa kehittää vihreiden ohjelmatyötä, näkyvyyttä ja ohjata enemmän rahaa paikallistoimintaa ympäri maata.

”Paikallistoiminnan pitää olla houkuttelevaa myös vaalien välillä”, hän kertoo kotisivulla.


Nykyinen puoluesihteeri
Lasse Miettinen jättää tehtävän, koska kuusi vuotta on vihreiden sääntöjen mukaan maksimiaika puoluesihteerin pestissä.

Porissa pidettävä puoluekokous valitsee hänelle kesäkuussa seuraajan. Todennäköisesti paikkaa tavoittelemaan ilmoittautuu vielä ennen kesäkuun puoluekokousta muitakin ehdokkaita.

Vihreiden puoluesihteerinä on toiminut nainen viimeksi yli 20 vuotta sitten.

Juttuun on lisätty tieto Veli Liikasen ehdokkuudesta kello 10.06.

Vihreät 
Viite