Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

vnk

Vihreiden tuore ympäristö- ja ilmastoministeri Krista Mikkonen on taustaltaan biologi.vnk

Vihreiden tuore ympäristö- ja ilmastoministeri Krista Mikkonen on taustaltaan biologi.

Vihreillä ja keskustalla kipinöi jo hakkuumääristä – Mikkonen ei usko kaikkien sellutehdashankkeiden toteutuvan

6.6.2019 18.31

Jenni Leukumaavaara

Tänään torstaina nimitetty ympäristö- ja ilmastoministeri Krista Mikkonen pääsi jo ensimmäisenä ministeripäivänään kommentoimaan Suomen sellutehdashankkeita ja hiilinieluja.

Keskustan kansanedustaja Mikko Kärnä kritisoi Mikkosen MTV:n Huomenta Suomessa esittämää kommenttia siitä, ettei puuta riitä kaikkiin suunnitteilla oleviin sellutehdashankkeisiin.

Mikkonen sanoo, ettei puun riittämättömyys ole vihreiden mielipide vaan laajalti tunnustettu asia.

”Kun sanoin, että pidän epätodennäköisenä että kaikki puheissa olleet hankkeet toteutuvat, näin ovat kaikki sanoneet Metsäteollisuudesta lähtien”, Mikkonen sanoo.

Luonnonvarakeskus julkaisi tänään torstaina uusia laskelmia  hiilinieluista. Laskelmien mukaan hakkuumahdollisuudet kapenevat. Mikkosen mielestä on hyvä, että hiililaskelmat tarkentuvat ja niitä arvioidaan tieteellisin kriteerein.


Keskustan suunnalta korostetaan investoijien päätöstä ja sitä, ettei hallitus voi päättää siitä, riittääkö Suomessa puuta hakattavaksi.

”Hallitusohjelma ei estä yhtään sellutehdashanketta. Jos todetaan, ettei ole mahdollista saada raaka-ainetta tarpeeksi, sen ratkaisevat ne, jotka lähtevät hankkeita tekemään. Ei sitä ratkaise Suomen hallitus”, tuore valtiovarainministeri Mika Lintilä (kesk.) sanoo Vihreälle Langalle.

Lintilä myöntää, että hallitus on linjannut hiilineutraaliudesta vuoteen 2035 mennessä, mutta ei pidä sitä hankkeiden esteenä.

Mikkonen muistuttaa, että hallituksen pitää huolehtia nieluista ja monimuotoisuudesta, ja sen pitää näkyä päätöksissä.

hiilinielut  hakkuut 
Viite