Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Iiro Törmä

”Vihreiden teemoista puhuvat nyt kaikki”, sanoo Ville Niinistö. ”Vihreiden nousun taustalla ovat nuoret ja maailmanparantajamummot.” Iiro Törmä

”Vihreiden teemoista puhuvat nyt kaikki”, sanoo Ville Niinistö. ”Vihreiden nousun taustalla ovat nuoret ja maailmanparantajamummot.”

Ville Niinistö: Perussuomalaisten hajottava viesti ei toiminut

27.5.2019 1.05

Riikka Suominen

Ville Niinistö nousee europarlamenttiin rytinällä. Hän sai yli 111 500 ääntä, mikä on vaalien toiseksi paras tulos demarien Eero Heinäluoman jälkeen.

Niinistö on myös Turun äänikuningas. Hän nosti vihreät Turun suurimmaksi puolueeksi.

”Eurovaalitulos näyttää, että linja ihmisoikeuksien, tasa-arvon ja ilmaston puolesta voittaa”, Niinistö sanoi Vihreälle Langalle Tavastian vaalivalvojaisissa Helsingissä. 

”Perussuomalaisten hajottava viesti ei toimi.”


Vihreille on tulossa uudessa
europarlamentissa noin 70 paikkaa.

"Tällä paikkamäärällä viherrämme europarlamentin. Osoitamme huojuville (keskusta-oikeistolaiselle) EPP:lle ja sosiaalidemokraattien ryhmälle, että heidän pitää tulla meidän suuntaamme. Täällä on se tulevaisuus, jonka puolesta ihmiset äänestivät", Niinistö sanoi Tavastian lavalta.

Vihreiden vaikutusvaltaa kasvattaa se, että parlamentin enemmistöön tarvitaan jatkossa EPP, sosiaalidemokraattien ryhmä ja vihreät.Haluatko lukea lisää Lankaa? Tilaa nyt uusi viikoittainen uutiskirje täältä.

Vihreä Lanka 3/2019

Lue

Vihreä Lanka

3/19


Sisällysluettelo
Anna palautetta


Twitter

Graafisia maailmanselityksiä -teksti
Hiilen monta hintaa (Lasse Leipola / Iiro Törmä)

Kuva: Pekka Sauri