Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Lämmittävä sienikeitto

Saara Törmä

Sienikeittoa, sitruunaa ja lusikka.
Sieni vai sieni? Keittoon sopii moni lakkipää. Varmistu lajista ja ryöppää sienet, jos sienikirja niin kehottaa. Saara Törmä

Sieni vai sieni? Keittoon sopii moni lakkipää. Varmistu lajista ja ryöppää sienet, jos sienikirja niin kehottaa.

19.9.2008 14.33

Saara Törmä

Viikonlopun sienisaalista syntyy helppotekoinen, currylla höystetty soppa, joka lämmittää syksyn kohmettamaa kehoa.

4 annosta

  • noin 400 g (1 l) tuoreita metsäsieniä, esim. suppilovahveroita, kantarelleja, tatteja, vaaleaorakkaita
  • 1 rkl öljyä
  • 2 tl curryjauhetta
  • 1 sipuli silputtuna
  • 3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • 1 pak (500 g) luomutomaattimurskaa
  • 3 dl vettä
  • 1/2 dl soijakastiketta
  • 1 tl oreganoa
  • 1 tl basilikaa
  • 1/2 tl mustapippuria
  • 1 prk (2 dl) kaurakermaa
  • 1 rkl luomusitruunan mehua
  • 1 rkl sokeria
  • noin 1/2 tl suolaa
  1. Silppua sienet ja kumoa ne kattilaan. Kuumenna ja kääntele kunnes enin neste on haihtunut.
  2. Lisää öljy, curry ja sipulisilput. Kääntele, kunnes sipuli on pehmeää.
  3. Kaada kattilaan tomaattimurska ja vesi. Lisää soijakastike, yrtit ja pippuri. Anna keiton hautua kannen alla 1/2 tuntia.
  4. Lisää lopuksi kaurakerma, sitruunamehu, sokeri sekä suolaa maun mukaan.




Viite