Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Lehtikuva Oy/Valtioneuvoston kanslia

Sähköautojen puolesta. Liikenneministeri Anu Vehviläinen uskoo, että sähköautot voivat vähentää päästöjä nopeasti. Lehtikuva Oy/Valtioneuvoston kanslia

Sähköautojen puolesta. Liikenneministeri Anu Vehviläinen uskoo, että sähköautot voivat vähentää päästöjä nopeasti.

Anu Vehviläinen liittyi Matti Vanhasen sähköautokerhoon

15.10.2008 13.40

Jussi Karmala

Sähköautot ovat kaavoitusta nopeampi keino vähentää liikenteen ilmastopäästöjä, sanoi keskustan liikenneministeri Anu Vehviläinen tänään keskiviikkona Helsingissä.

"Kaavoitus toimii vasta vuosien päästä, mutta ajoneuvoteknologialla päästöt saadaan alas hyvin nopeasti", Vehviläinen perusteli.

Suomessa rekisteröitynä tällä hetkellä kuitenkin vain kaksi sähköautoa. Ne eivät aivan heti vähennä päästöjä ratkaisevasti.

Vehviläisen mielestä hallituksen pitää kannustaa ihmisiä uuden teknologian käyttöönottoon. Suomessa on tällä hetkellä Euroopan vanhin autokanta.

"Sähköautojen teknologia on jo olemassa, mutta ne ovat vielä liian hintavia ottaa käyttöön. Suomi voisi tehdä Ruotsin kaltaisia yksinkertaisia toimenpiteitä, kuten poistaa käyttövoimaveron sähköautoilta."

Vehviläinen ei suostunut arvioimaan, milloin sähköautot alkavat yleistyä Suomessa. Kaikki suuret autovalmistajat kehittävät tällä hetkellä sähköautoja sarjatuotantoon.

Myös keskustan pääministeri Matti Vanhanen on sähköautojen kannattaja. Keskustapuolueen äänestäjät asuvat yleensä hajanaisesti kaavoitetuilla alueilla, joissa ei ole tehokasta joukkoliikennettä.

liikenne  sähköautot 
Viite