Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

www.youtube.com

Asevideo Youtubessa.
Uusi työtehtävä. Kansanedustaja Kasvin mukaan poliisien tulee viettää aikaa netissä. www.youtube.com

Uusi työtehtävä. Kansanedustaja Kasvin mukaan poliisien tulee viettää aikaa netissä.

Jyrki Kasvi: Poliisin saatava surffata netissä

25.9.2008 14.07

Lasse Leipola

Kansanedustaja Jyrki Kasvi (vihr) on huolestunut eilisistä uutisista, joiden mukaan poliisit eivät pysty vapaasti katselemaan Youtube-videoita. Hän tehnyt asiasta myös kirjallisen kysymyksen.

”Yhä suuremmalla osalla rikollisuudesta on ulottuvuus myös tietoverkossa. Enää ei voida luottaa siihen, että erilliset tietotekniikkayksiköt valvovat internetissä, vaan jokaisella poliisilla tulee olla tekniset ja kulttuuriset valmiudet netissä toimimiseen”, Kasvi sanoo.

Hänen mukaansa on erityisen tärkeää, että poliisit oppivat ymmärtämään nettiviestinnän kulttuuria. Hän muistuttaa, että verkkoyhteisö osasi lukea huolestuttavia merkkejä sekä Jokelan että Kauhajoen ampujien nettivideoista.

”Jos poliisille ei makseta palkkaa siitä, että välillä vain hengaillaan netissä, eivät he voi ymmärtää mitä esimerkiksi tällaisten videoiden taustalla on”, Kasvi toteaa.

Taloussanomat kertoi eilen, että Microsoft on tarjonnut Suomen hallitukselle valvonta-apua internetin seulomiseen. Kasvin mielestä yhteen yritykseen tai järjestelmään sitoutumista tulisi välttää.

”Microsoftilla on erittäin taitavat lobbarit. He ovat aina osanneet palkata eteviä ihmisiä ajamaan omaa etuaan. Hajanaisella Linux-yhteisöllä ei voi mahdollisuuksia samaan ja päättäjien pitää tiedostaa se, kun tietoturvapolitiikkaa linjataan”, Kasvi sanoo.

Microsoftin tarjous on Kasvin mukaan hyvä pohja, mutta neuvotteluihin on otettava myös muiden osapuolien edustajia.

tietotekniikka 
Viite