Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

SXC

Tyhjät penkit bussissa.
Lisää matkustajia. Liikenneministeri Anu Vehviläinen haluaa parantaa joukkoliikennettä. SXC

Lisää matkustajia. Liikenneministeri Anu Vehviläinen haluaa parantaa joukkoliikennettä.

Vehviläinen: Samalla lipulla bussiin ja junaan

23.9.2008 10.41

Vihreä Lanka

Liikenneministeri Anu Vehviläinen (kesk) haluaa parantaa julkisen liikenteen yhteistyötä. Hänen mukaansa esimerkiksi junien ja bussien yhteiskäyttöiset liput ovat tärkeä kehittämiskohde.

”Ymmärtääkseni tekniikka ei voi olla ylitsepääsemätön ongelma, mutta kulkumuotojen välisessä sopimisessa on parannettavaa. Juna- ja linja-autoliikenteen keskinäinen mustasukkaisuus ei sitä edistä”, ministeri sanoi tänään joukkoliikenteen kehittämisohjelman Arki paremmaksi, joukkoliikenne toimivammaksi -seminaarissa.

”Käyttäjän näkökulmasta joukkoliikenteen palvelun on oltava yhtenäinen. Liityntäliikenteen tulee toimia sujuvasti ja matkustajaterminaalien palvelutason on oltava kunnossa”, Vehviläinen sanoi.

Hänen mukaansa joukkoliikenteen palvelukokonaisuuteen kuuluvat myös esteettömyys, sähköisten informaatiopalveluiden kehittäminen sekä liityntäpysäköinnin järjestäminen.

Vehviläinen kaipaa myös selkeää joukkoliikennepolitiikkaa, jossa puhutaan muustakin valtion tuen tasosta.

”Kestävä joukkoliikennepolitiikka alkaa siitä, että määritellään toimijoiden roolit ja vastuut. Tämä tuo hajanaiseen joukkoliikenteeseen jäntevyyttä”, Vehviläinen sanoi.

Hän esittää, että liikenneministeriö toimisi siltana joukkoliikenteen tekijöiden, toimijoiden ja valtiovallan välillä.

liikenne 
Viite