Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

www.villeniinisto.fi

Ville Niinistö.
Riksdagsledamot. Tällä kertaa Ville Niinistölle annetut äänet huomioidaan kansankäräjillä. www.villeniinisto.fi

Riksdagsledamot. Tällä kertaa Ville Niinistölle annetut äänet huomioidaan kansankäräjillä.

Ville Niinistön kaksikielisyys kelpasi kansankäräjille

14.10.2008 15.04

Vihreä Lanka

Ville Niinistön kuntavaaliäänet lasketaan vihreiden eduksi myös kansankäräjillä. Tänään vahvistetuissa listoissa vihreillä on 46 ruotsin- tai kaksikielistä ehdokasta.

Kansankäräjät eli Folktinget on etujärjestö, joka ajaa suomenruotsalaisten asiaa. Käräjien edustajat valitaan kuntavaalien yhteydessä.

Listoille kirjatut ehdokkaat saavat ääniä sen mukaan, kuinka hyvin heidän puolueensa ruotsinkieliset tai kaksikieliset ehdokkaat pärjäävät kuntavaaleissa.

Edellisissä vaaleissa Niinistö kirjoitti kuntavaalipapereihin tittelikseen tutkija, VTM. Tämä ei mennyt läpi kansankäräjien seulassa, ja Niinistön äänipotti jäi vihreiltä saamatta.

Nyt papereissa luki kansanedustaja, riksdagsledamot ja se kelpasi kansankäräjien työryhmälle.

Ehdokkaan pitää kaksikielisyyden lisäksi olla poliittisesti aktiivinen kaksikielisyyden kannattaja, ja titteli pitää kirjoittaa ruotsiksi.

Kuntavaaleissa on yhteensä 1935 ehdokasta, joiden äänimäärät vaikuttavat kansankäräjien kokoonpanoon. Eniten ehdokkaita, yhteensä 1286, on Rkp:llä. Seuraavina tulevat Sdp 278 ehdokkaalla ja kristilliset 126 ehdokkaalla.

Keskusta ja kokoomus ovat lähes tasoissa, sillä niiden ehdokasmäärät ovat 75 ja 74. Vasemmistoliitolla on neljä ehdokasta enemmän kuin vihreillä, eli tasan 50.

Juttuun on lisätty 15.10. klo 9.11 tiedot muiden puolueiden ehdokasmääristä.

vihreät  vaalit 


Lisää aiheesta:Viite