Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Interstellar

Interstellar-juliste

6.11.2014 11.05

Lasse Leipola

Suosittu ja palkittu Batman-trilogia sekä muut Christopher Nolanin elokuvat ovat pelkkiä pähkinöitä verrattuna hänen uusimpaan teokseensa. Interstellar on nimittäin ylivoimaisesti miehen uran kunnianhimoisin projekti.

Ja harmillisesti siitä on tullut hieman liian iso. Nolan ei ole pystynyt päättämään, onko elokuva vakavastiotettavaa scifiä vai suurempia yleisöjä kosiskelevaa viihdettä. Siispä Interstellar yrittää olla molempia, eikä lopputulos ole kovin luonteva.

Elokuva seuraa Matthew McConaugheyn näyttelemää Cooperia, joka lähtee etsimään avaruudesta uutta asuinpaikka ihmiskunnalle. Elokuvassa ei tarkemmin avata, millainen ympäristökatastrofi on tuhonnut elämän edellytykset, mutta elokuvan sanoma on selvä: sopusointuun luonnon kanssa ei tarvitse pyrkiä vaan teknologiausko on vihreyttä parempi selviytymisstrategia. Piikit ympäristö- ja ympäristöliikettä kohtaan eivät ole mitenkään hienovaraisia.

Elokuvalla on hyvät ja huonot hetkensä. Parhaimmillaan se on upeinta avaruusseikkailua, mitä valkokankailla on nähty vuosiin. Mutta se, mikä olisi voinut olla 2000-luvun Avaruusseikkailu 2001 jää eräänlaiseksi aikuistuneeksi Armageddoniksi.

* * *

Christopher Nolan: Interstellar. Ensi-ilta 7.11.
Viite