Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Lanka arvioi: Abraham Lincoln: Vampire Hunter

3.8.2012 7.38

Lasse Leipola

On valtavan kätevää, kun elokuvan nimi kertoo kaiken olennaisen. Kuten nyt esimerkiksi tässä Timur Bekmambetovin elokuvassa Abraham Lincoln: Vampire Hunter. Tuollaisen nimen jälkeen on aika selvää millaisesta elokuvasta on kyse.

Toisaalta, kun elokuvan aiheena on jotain niin posketonta kuin vampyyrejä jahtaava Abraham Lincoln (Benjamin Walker), voisi kuvitella, että vitsikkyys olisi kantanut aiheenvalintaa pidemmälle. Mutta ei: vakavalla naamalla vedetään alusta loppuun.

Huumorin tai edes jonkun asteisen ironian sijaan hengettömään tarinaan on yritetty saada potkua viimeisen päälle viritetyllä visuaalisuudella. Parhaimmillaan elokuvan 3D-maailma onkin ihan näyttävä, mutta se on laiha lohtu, kun näyttelijäsuoritukset ja elokuvan juoni ovat vain keskinkertaisia.

Elokuva on sen verran väkivaltainen, ettei sitä ainakaan teattereissa näytetä sen ikäisille, jotka voisivat pitää leffan visuaalista mättöä jollain tapaa siistinä ja oikeutettuna perusteena tällaisen elokuvan tekemiselle. Täysi-ikäisille ja monille sitä nuoremmillekin leffa on hädin tuskin tyydyttävää ajanvietettä.

* *

Timur Bekmambetov: Abraham Lincoln: Vampire Hunter. Ensi-ilta 3.8.2012.
Viite