Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Lanka arvioi: Amazing Spider-Man

6.7.2012 10.11

Lasse Leipola

Columbia Picturesin vuonna 2002 ilmestyneen Spider-Man-elokuvan nimiroolia näytteli Tobey Maguire ja se tuotti yhdessä kahden jatko-osansa kanssa 2,5 miljardia dollaria. On siis kai ihan ymmärrettävää, ettei Columbia malttanut jättää rahasampoaan rauhaan.

Tänä kesänä, kymmenen vuotta Maguiren ensimmäisen ja vain viisi vuotta hänen kolmannen ja viimeisen Hämähäkkimiehensä jälkeen, alkaa uusi leffa-sarja (The Amazing Spider-Man 2 valmistunee kesäksi 2014). Tällä kertaa pääosaa näyttelee muun muassa Social Network -elokuvan Eduardo Saverinina tunnettu Andrew Garfield.

Aiemmin esimerkiksi (500) Days of Summer -leffan ohjannut Marc Webb on tuonut Hämähäkkimiehen tarinaan paitsi kolmiulotteista myös emotionaalista syvyyttä. Esimerkkiä syvemmistä vesistä on selvästi haettu muun muassa Christopher Nolanin Batman-trilogiasta.

Lopputulos on viihdyttävä ja hyvä, selvästi edellisiä versioita parempi, seikkailuelokuva. Webb on malttanut keskittyä toiminnan sijasta tarinaan ja kerrontaan, minkä ansiosta elokuva ei ole – lajityypilleen epätyypilliseen tapaan – lainkaan puuduttava.

Mutta Batmanin edessä tämäkin Hämähäkkimies on aseeton.

* * * *

Marc Webb: The Amazing Spider-Man. Ensi-ilta 6.7.2012.
Viite