Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Lanka arvioi: Kausiruokaa herkuttelijoille ja ilmastonystäville

17.6.2011 10.53

Laura Häkli

Appelsiineja, sisäelimiä – uusi näkökulma kausiruokaan

Tuore ruokakirja Kausiruokaa herkuttelijoille ja ilmastonystäville on tarkoitettu kaikille: jollei joku voi lukea itseään ilmastonystäväksi, melko varmasti herkuttelijaksi sentään.

Tavoitteena siis on suurempi lukijajoukko kuin vaikka mainiolla Härkäpapua sarvista -keittokirjalla, joka on tunnustettu mutta karuhko opas ilmastoystävälliseen keittiöön.

Kausiruokakirja eroaa edellisestä esimerkiksi siinä, että siinä ei ole vierastettu isoja värikuvia ja onpa joukkoon kelpuutettu lihareseptejäkin, muun muassa sisäelimistä tehdyn haggiksen ohje.

Kirja päästää myös espanjalaiset appelsiinit pahasta, sillä sesonkiaikaan niiden hiilijalanjälki on yllättäen pienempi kuin kaurahiutaleilla.

Parasta on, että kirjaan on saatu ravintola Juuren herkullisten sapasten ohjeita. Tästä voi tulla menestys.

Kaskinen ym: Kausiruokaa. Teos 2011.




Viite