Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Lanka arvioi: Liberalismin petos

11.5.2012 14.52

Anu-Elina Lehti

Timo Hännikäinen ja Tommi Melender ovat loistavia kirjoittajia. Vaikka Liberalismin petos -pamfletin teeseistä olisi eri mieltä, kirjan lukeminen on silmiä avaava kokemus.

Kirjoittajien mielestä nykyihminen on perusolemukseltaan narsistinen tyrkky, joka suuntaa kaiken energiansa kuluttamiseen.

Tämä ihmiskunnan alho on seurausta kahdesta vallankumouksesta. Ensimmäinen niistä tapahtui 1960-luvulla, kun vasemmistohippien vaalimasta yksilönvapaudesta tuli mainstreamia. Se taas tasoitti tietä toiselle, finanssivetoisen kapitalismin vallankumoukselle.

”Woodstockin mutavellissä rypeneille massoille oli lopulta tärkeämpää jorata, polttaa pilveä ja harrastaa vapaata seksiä kuin hävittää maailmasta riisto, sorto ja fasismi. Markkinamiehet haistoivat tilaisuutensa ja kanavoivat maailmanparantamiseen tarkoitetun energian maailmantaloutta pyörittäväksi kassavirraksi.”

Vihreitä Melender ja Hännikäinen kritisoivat ankarasti. Heille vihreät on lifestyle-puolue, joka keskittyy keksimään yhä uusia uhriryhmiä naisten, homojen ja maahanmuuttajien rinnalle.

* * * *

Timo Hännikäinen ja Tommi Melender: Liberalismin petos. Esseistinen pamfletti. WSOY 2012.
Viite