Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Lanka arvioi: Now you see me

19.7.2013 11.21

Lasse Leipola

Ensimmäisen puolen tunnin ajan Now you see me tuntuu kopiolta vuosikymmenen takaisesta ja muutaman jatko-osan poikineesta Ocean's Elevenistä. Elokuva nimitääin alkaa näennäisen esikuvansa tavoin sillä, että kootaan joukko erilaisin taidoin varustettuja katuhuijareita ja lähetetään heidät Vegasiin.

Sitten yhtäläisyydet loppuvat. Siinä missä Ocean's Eleven oli hauska ja näyttelijäsuoritukset hyviä, on Now you see me vakava ja näyttelijät keskinkertaisia. Tai no, hyviä näyttelijöitähän Jesse Eisenberg, Mark Ruffalo, Woody Harrelson, Michael Caine ja Morgan Freeman ovat, vähintään Oscar-ehdokkaita jokainen, mutta tuntuu siltä, ettei ranskalainen Louis Leterrier ole saanut heistä kovin paljoa irti.

Näyttelijät ovat nähtävästi hänelle vain välineitä sinänsä hyvän käsikirjoituksen siirtämisessä valkokankaalle. Eisenbergin, Harrelsonin sekä Isla Fisherin ja Dave Francon muodostama taikuriryhmä hämentää yleisöä ja poliisia suorittamalla pankkiryöstön esiintymislavalta käsin. Edessä on monella käänteellä maustettu ajojahti, jonka loppuratkaisua on vaikea aavistaa.

Omahyväisestä nokkeluudestaan huolimatta elokuva on erittäin viihdyttävä.

* * *

Louis Leterrier: Now you see me. Ensi-ilta 19.7.2013.
Viite