Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Lanka arvioi: Oikeaan paikkaan

25.6.2014 11.12

Lasse Leipola

Toimittajat kirjoittavat usein hyviä tietokirjoja, sillä he osaavat ammattinsa puolesta pysyä totuudessa ja tuoda sen helppotajuisesti paperille. Rakenne ja rajaukset voivat sen sijaan aiheuttaa ongelmia, kun kerrankin saa kirjoittaa ilman jonkun tietyn juttupaikan asettamia rajoituksia.

Kokenut ulkomaantoimittaja Mika Hentunen on kirjoittanut kirjan kokemuksistaan maailman eri kolkissa. Kirja on edellä esitetyn yleistyksen mukainen: helppolukuinen, kiinnostava ja sekava.

Hentunen on nähnyt ja kokenut paljon ja on kiehtovaa päästä kurkistamaan tuttujen uutiskuvien kulisseihin muun muassa Yhdysvalloissa, Etelä-Koreassa ja entisen Jugoslavian alueella.

Sen sijaan kirjan rakenne on hieman ongelmallinen. Lyhyiden lukujen esittäminen kronologisessa järjestyksessä olisi ollut yksinkertainen ja toimiva ratkaisu. Temaattisen järjestyksen logiikka jää sen sijaan vähän hämäräksi. Omakohtaisten kokemusten joukossa on myös muutamia katkelmia, joiden yhteys Hentuseen jää avaamatta, jolloin ne tuntuvat hieman irrallisilta.

* * *

Mika Hentunen: Oikeaan paikkaan. Toimittamisen pitkä oppimäärä. Mediapinta 2014.
Viite