Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Lanka arvioi: Pain & Gain

9.8.2013 8.17

Lasse Leipola

Joskus todellisuus on elokuvaa ihmeellisempää. Ja joskus kun näin on, päätyy todellisuus elokuvaksi.

Muun muassa Bad Boys ja Armageddon -ohjaajana tunnetun Michael Bayn uusin elokuva kertaa miamilaiselta kuntosalilta syksyllä 1994 alkaneen tapahtumaketjun –  merkittäviä taiteellisia vapauksia hyödyntäen.

Mark Wahlberg, Dwayne ”The Rock” Johnson ja Anthony Mackie näyttelevät kolmikkoa, joka kidnappaa varakkaan liikemiehen (Tony "Monk" Shalhoub) tarkoituksenaan kiristää tältä rahaa ja muuta omaisuutta. Amerikkalaisen unelman innoittaman Daniel Lugon (Wahlberg) suunnitelmat eivät kuintenkaan etene aivan odotusten mukaisesti.

Koska hahmot eivät ole kovin kiinnostavia, on elokuvan alku melko tahmea. Vähitellen juoni ja rikollisjoukon huvittavat puuhastelu kuitenkin vievät mukanaan. Hieman ongelmallista on se, että viihdyttävän elokuvan konnat kuvataan niin sympaattisinia, että heidän julmuutensa tuntuvat epäuskottavilta.

Michael Bayn ohjaamaksi elokuvaksi se on kuitenkin yllättävän hyvä eikä siinä ole juuri lainkaan räjähdyksiä tai matalalla lentäviä helikoptereita. Pakollinen strippiluolakohtauskin on tällä kertaa paremmin perusteltu kuin yleensä.

* * *

Michael Bay: Pain & Gain. Ensi-ilta: 9. elokuuta 2013.
Viite