Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Lanka arvioi: Plague Inc

13.6.2012 13.34

Lasse Leipola

”Indonesia sulkee kaikki satamat, Pulujen hävittäminen aloitettu Egyptissä, Suomi sulkee julkiset rakennukset, Joukkohaudat otettu käyttöön Etelä-Koreassa.”

Keväällä 2012 alkunsa saanut virus on vuodessa sairastuttanut yli kuusi miljardia ihmistä, joista jo yli 40 miljoonaa on kuollut.

Tämä ei ole tuomiopäivän ennustus vaan älypuhelimille julkaistu Plague Inc -peli, joka vie virtuaalitappamisen uudelle tasolle. Tavoitteena on tuhota koko ihmiskunta. Käytössä on vain yksi tauti ja joukko erilaisia mutaatioita, joilla pelaajan valintojen mukaan vaikutetaan muun muassa taudin leviämistapaan ja sen aiheuttamiin oireisiin.

Lähes seitsemän miljardin ihmisen tappaminen puhelimella on yllättävän iso urakka, sillä ihmiskunta pistää kovasti hanttiin muun muassa sulkemalla liikenneyhteyksiä ja kehittämällä hoitokeinoja. Liian innokas pelaaja tekee taudistaan helposti niin rajun, että se tappaa kaikki kantajansa ennen leviämistä maailman kaukaisimpiin kolkkiin.

Vaikka tauti leviää talouskriisiä nopeammin, on Islanti pelissä hyvässä suojassa: se on usein liian kaukana kaatuakseen.

* * * *
Viite