Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Miten puhumme, kun puhumme politiikkaa?

Atena

Miten puhumme, kun puhumme politiikkaa?
Atena

12.4.2017 8.36

Emmi Skytén

Puhuminen on teko. Kielellä luodaan ja muutetaan merkityksiä, asenteita ja tunnetiloja. Tähän ajatukseen perustuu Jouni Tillin Miten puhumme, kun puhumme politiikkaa? Siinä ruoditaan hallituksen politiikkaa analysoimalla vallanpitäjien puheita.

Kirja tarjoaa teräviä havaintoja ja oivalluksia sille, joka jaksaa kahlata yksityiskohtaisen tekstianalyysin läpi. Vasta viimeisessä luvussa hahmotellaan yleisempiä linjoja, mikä on kirjan mielenkiintoisinta antia. Tillin mukaan perusporvarillinen hallitus puhuu politiikkaa uskonnollisin painotuksin. Uskonnollisuudella Tilli ei tarkoita vetoamista kirkkoon, vaan fanaattista suhtautumista muutokseen ja talouteen.

Poliitikkojen puheita analysoimalla Tilli haluaa tuoda näkyväksi sitä, miten politiikkaa tehdään puhumalla. Kirjan viimeinen kysymys jää vaille vastausta: ”Jos vasemmisto pääsee valtaan, miten he perustelevat omia ’välttämättömyyksiään’?”

* * *

Jouni Tilli: Miten puhumme, kun puhumme politiikkaa? Atena 2017.Haluatko lukea lisää Lankaa? Tilaa nyt uusi viikoittainen uutiskirje täältä.

Vihreä Lanka 3/2019

Lue

Vihreä Lanka

3/19


Sisällysluettelo
Anna palautettaTwitter

Graafisia maailmanselityksiä -teksti
Hiilen monta hintaa (Lasse Leipola / Iiro Törmä)

Kuva: Pekka Sauri