Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Pannaan menemään

Kosmos

Pannaan menemään
Kosmos

14.6.2017 11.47

Jenni Leukumaavaara

Seksuaalisuus ei ole vain seksiä, vaan myös kaikkea ihon alle kertynyttä historiaamme. Pannaan menemään -kirja lupaa tarkkaa, rohkeaa ja avointa seksuaalisen kuvausta kirjoittajien henkilökohtaisten kokemusten kautta.

Lukemaan houkutteli Havaintoja parisuhteesta -blogia pitävän Sami Minkkisen rehellinen ja oivaltava kirjoitustyyli. Kirjan toinen kirjoittaja Marja Kihlström on erityistason seksuaaliterapeutti, bloggari hänkin.

Lupailtu rohkeus jää puuttumaan ja henkilökohtaisuudesta huolimatta kirjoittajien tarinat jäävät ylätasolle. Lukija löytää kyllä tuttuja kokemuksia teinivuosien epävarmuudesta tai väärässä suhteessa olemisesta, mutta varsinaiset vastaukset – se tunne, että juuri tätä olen miettinyt, mutta en ole osannut määritellä – jää puuttumaan.

Kirja on saanut Sexpo-säätiön suosituksen ja sopii myös ammattilaisten käyttöön. Ehkä siitä johtuu myös oppikirjamaisuus ja hieman liiallinen sisäsiisteys. Minkkisellä on hetkensä, mutta tarinat ovat lyhyitä, ikään kuin koko ajan olisi kiire. Siitä harvoin seuraa seksissäkään hyviä tuloksia.

* *

Marja Kihlström & Sami Minkkinen: Pannaan menemään – Kaksi tarinaa rakkaudesta. Kosmos 2017.
Viite