Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Rakkautta ja valtaa

22.6.2017 15.45

Jenni Leukumaavaara

Katja Gauriloff ohjaa Sofi Oksasen Baby Janen elokuvaksi. Siitä tulee rakkauselokuva vallankäytöstä. 

Baby Jane kertoo mielenterveysongelmaisesta naisparista. Miksi halusit tarttua aiheeseen?

”Kirja tavoittaa useita ajankohtaisia yhteiskunnallisia teemoja: päähenkilöt ovat syrjäytymisvaarassa olevia työttömiä, jotka löytävät elannon seksibisneksestä. Leipäjonot ja mielenterveysongelmien paikoin heikko hoito eivät ole kadonneet mihinkään.”

Tom of Finland -elokuva ja -näytelmät ovat olleet suosittuja. Miksi Suomessa tehdään nyt elokuvia seksuaalivähemmistöistä?

”Yleisesti konservatiiviset ja jopa rasistiset arvot ovat koventuneet, mutta se on nostattanut solidaarisuutta. Ehkä tämäkin on osa sitä liikehdintää. Naispareista ei myöskään Suomessa tietääkseni ole juuri elokuvia tehty.”

Miksi Baby Jane kiinnostaisi kassamagneettileffojen katsojia?

”Seksuaalinen suuntautuminen ei ole elokuvassa ongelma tai keskipiste. Se on rakkauselokuva, joka kertoo vallankäytöstä parisuhteessa ja ihmissuhteissa. Sen voivat kaikki tunnistaa. Vallankäyttöä on kotona ja työpaikoilla.”

Dokumenttielokuvasi Säilöttyjä unelmia kertoi säilykeruokatölkin matkan maailmalta suomalaismarkettiin. Miten elokuva vaikutti ostoskäyttäytymiseesi?

”Luomu- ja lähiruuan arvostus on kasvanut entisestään. Oli käsittämätöntä tajuta, kuinka monta maata ja ihmistä liittyy pelkästään vehnäjauhon tuotantoon. Vehnä kerätään globaalisti ja tuodaan eurooppalaiseen satamaan tietyksi ajaksi, jotta siihen saadaan EU-leima.”

Baby Jane -elokuvan kuvaukset alkavat kesällä. Teattereihin elokuva tulee ensi vuonna.

katja gauriloff  elokuva  filmatisointi 



Haluatko lukea lisää Lankaa? Tilaa nyt uusi viikoittainen uutiskirje täältä.


Myllyteatterin mainos

Vihreä Lanka 4/2019

Lue

Vihreä Lanka

4/19


Sisällysluettelo
Anna palautetta



Twitter

Graafisia maailmanselityksiä -teksti
Hiilen monta hintaa (Lasse Leipola / Iiro Törmä)

Kuva: Pekka Sauri