Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Ydinvoimayhtiöiden vaalirahat kulkevat seminaarien kautta

6.6.2008 11.01

Hanna Eriksson

Ydinvoimayhtiöt Fortum, TVO, Fennovoima, Pohjolan Voima ja ydinjätteen loppusijoituksesta vastaava Posiva eivät aio tukea puolueita tai ehdokkaita ensi syksyn kuntavaaleissa.

Osa yhtiöistä on aiemmissa vaaleissa kuitenkin ostanut lippuja ehdokkaiden ja puolueiden järjestämiin seminaareihin, joiden tuotot käytetään vaalikampanjoihin.

Fennovoiman viestintäjohtajan Pasi Natrin ja TVO:n viestintäjohtajan Anneli Nikulan mukaan yritykset ovat osallistuneet seminaareihin, jos ohjelma on ollut yrityksen mielestä kiinnostava.

TVO on Nikulan mukaan myös ostanut vaalien alla ilmoitustilaa ainakin suurimpien puolueiden, eli keskustan, kokoomuksen ja Sdp:n lehdistä.

Pohjolan Voiman viestintäjohtajan Juha Poikolan mukaan yhtiö osti viime eduskuntavaaleissa lippuja ainakin kokoomuksen, Sdp:n ja keskustan seminaareihin, joista ainakin osa oli yksittäisten ehdokkaiden järjestämiä. Poikola ei halua nimetä ehdokkaita, joiden seminaareihin yrityksen työntekijät ovat osallistuneet.

Fortum ei osta vaaliseminaarilippuja, mutta kaksi johtoryhmän jäsentä oli viime eduskuntavaalien alla puhumassa ehdokkaiden vaaliseminaareissa.

ydinvoima  vaalit 
Viite