Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Vegaanin sienipiiraat

Saara Törmä

Vegaanipiirakkaa.
Lisää sieniä! Mureat piiraat maistuvat kaikille. Saara Törmä

Lisää sieniä! Mureat piiraat maistuvat kaikille.

13.10.2008 11.14

Saara Törmä

Mene metsään ja juo kannon nokassa kahvit. Kun tarkkailet sammalmättäitä hipi hiljaa ja tarpeeksi kauan, suppilovahverot unohtavat läsnäolosi ja nousevat näkösälle.

15 kappaletta

Taikina

  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 200 g margariinia
  • 1 dl (1/2 prk) kasvisruokakermaa
  • 1/2 tl suolaa

Täyte

  • runsas 1 l suppilovahveroita
  • 2 rkl margariinia
  • 2 suurehkoa sipulia silputtuna
  • 2 valkosipulinkynttä silputtuna
  • 1 dl (1/2 prk) kasvisruokakermaa
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 1 rkl vehnäjauhoja
  • lehdet noin viidestä timjamin oksasta tai 1 tl kuivattua timjamia
  • noin 10 rosmariinin neulasta tai 1/3 tl rosmariinia
  • mustapippuria
  • suolaa
  1. Tee taikina. Sekoita kulhossa vehnäjauhot ja leivinjauhe. Lisää pehmeä margariini ja nypi seos murumaiseksi. Lisää ruokakerma ja sekoita taikina tasaiseksi.
  2. Peitä taikina ja nosta se jääkaappiin jähmettymään muutamaksi tunniksi. Taikina säilyy kylmässä muutaman päivän.
  3. Tee täyte. Silppua sienet ja paista ne pannulla lähes kuiviksi.
  4. Lisää pannulle margariini ja sipulit. Paista, kunnes sipuli on pehmeää.
  5. Kaada joukkoon ruokakerma ja soijakastike. Keitä, kunnes neste on haihtunut.
  6. Lisää vehnäjauhot ja silputut yrtit sekä mustapippuria ja suolaa maun mukaan. Jäähdytä seos.
  7. Jaa taikina 15 osaan. Pyöritä palat palloiksi ja taputtele jauhotetulla pöydällä litteiksi letuiksi, joiden halkaisija on noin 12 cm.
  8. Jaa täyte letuille ja kostuta lettujen reunat vedellä. Taita letut kahtia, puolikuiksi.
  9. Nosta piiraat pellille leivinpaperin päälle ja paista 225 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, kunnes piiraat ovat vaaleanruskeita. Tarkista kypsyys myös pohjasta.




Viite