Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Espoon vihreät kiistelevät länsimetrosta

25.1.2008 0.00

Laura J. Rantanen

Espoon vihreiden sisäinen kiista länsimetrosta yltyy. Espoonlahden vihreät Elvi vaatii, että länsimetron suunnittelu lopetetaan ja metron sijaan rakennetaan pikaraitiotie.

”Kallis tunnelimetro ei ole ainoa mahdollinen ratkaisu Etelä-Espoon joukkoliikenteen järjestämiseksi. Jos päätöksen perusteena olleet kustannukset muuttuvat oleellisesti arvioiduista, kuten nyt on tapahtunut, päätös voidaan ja se pitää muuttaa”, puheenjohtaja Juhana Malme sanoo Elvin kannanotossa.

Espoon vihreiden valtuustoryhmän puheenjohtajan Sirpa Hertellin mielestä Elvin kanta kielii lyhytnäköisestä paikallisajattelusta.

”Elvi vastustaa metroa edelleen, koska se tulisi Etelä-Espooseen heidän alueelleen. Vastustusta on myös siksi, ettei haluta Helsingin sanelevan, mitä tehdään”, Hertell sanoo.

Hertellin mukaan pikaratikka ei tulisi halvemmaksi kuin metro – päinvastoin.

”Pikaratikka olisi Espoon oma ratkaisu, jonka se joutuisi kustantamaan kokonaan itse. Laajempaa aluetta palvelevan metron kustannuksiin osallistuu valtio.”

Päätös metron jatkamisesta Helsingin Ruoholahdesta Espoon Matinkylään tehtiin syksyllä 2006. Rakentamisen on tarkoitus alkaa ensi vuonna.
Viite