Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Kaduilla on ainakin järjestysmiehiä

8.9.2006 6.00

Laura Kosonen

Poliisi vaatii lauantaina järjestettävään Helsinki 2006 -verkoston mielenosoitukseen poikkeuksellisen paljon järjestysmiehiä. Järjestäjät ovat joutuneet värväämään keskuudestaan 60 järjestysmiestä, kun yleensä suurissakin tapahtumissa vaatimus on korkeintaan parikymmentä.

”Määrä on varmaankin suurin sitten yleislakon”, sanoo mielenosoituksen järjestysvastaava Tiina Sandberg.


Vasemmistolaisten järjestöjen lauantai-iltapäiväksi organisoima mielenosoitus käsittelee laajalla skaalalla rauhankysymyksiä, turvapaikkapolitiikkaa, julkisia palveluita ja työelämän ongelmia. Paikalle odotetaan mutamaa tuhatta ihmistä.

Sandbergin mielestä poliisin vaatimus kertoo jonkinlaisesta paranoiasta. ”On aika käsittämätöntä, että automaattisesti pelätään jotakin tapahtuvan, kun kaduille kokoontuu ihmisiä.”

”Ymmärrän tietenkin toisaalta, että poliisi haluaa hoitaa hommat viimeisen päälle”, hän lisää.


Pitkin viikkoa
julkisuudessa on spekuloitu, selvitäänkö ASEM-kokouksen vuoksi järjestettävistä mielenosoituksista ilman mellakointia. Järjestöjen mielenosoitus on julkisuudessa sotkettu anarkistien kokoontumiseen. Viikonloppuna Helsingissä järjestetään kansainvälinen anarkistien kokoontuminen ja lauantai-iltana mielenosoitus, jonka tavoitteena on nettisivujen mukaan ”tuoda sekasortoa Helsingin kaduille.”

Sandberg kertoo, että järjestöjen tavoitteena on ehdottoman rauhallinen tapahtuma, mutta  esimerkiksi naamioituneena esiintymistä ei ole haluttu kieltää. ”Olemme lähteneet siitä, että niin voi tehdä, sillä paikalla on joka tapauksessa suojelupoliisi kameroineen.”

Sandberg vakuuttaa, että tapahtumaan voi tulla koko perheen voimin.

”Kaksivuotias kummityttöni on myös tulossa paikalle.”
Viite