Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Ilmastonmuutomiekkarin junailu huonoa

10.11.2006 5.50

Nippe Nikander

Sattumalta jouduin autoilijana ruuhkaan, joka pysähtyi Mannerheimintielle kulkueen ajaksi 4.11. Tiesin kulkueesta ja mielenosoituksesta, mutta en sen reittiä ja tarkkaa aikaa. Siksi ei heti ollut minullekaan selvää mitä oli tapahtumassa kun poliisiauton sininen vilkku katkaisi liikenteen. Sammutin autoni moottorin mitä useimmat eivät tehneet. Ja siinä on jutun pointti.

Järjestäjien pitää ottaa huomioon tärkeä kohderyhmä, autoilijat. Pitää järjestää muutama kyltinkantaja seisovan autojonon väliin kävelemään ruuhkaa vastaan huomioliivit päällä.

Kylteissä info mitä on meneillä, kauanko kestää ja ennen kaikkea kehotus tyyliin ”sammuta moottori, säästät meidän kaikkien ilmaa”. Kun tämä suunnitellaan yhdessä poliisin kanssa ja ”uhrataan” muutama aktiivi jonosta tällaiseen pr-työhön, saadaan autoilijoille myönteinen info ja vähennetään ärtymystä jonka epätietoisuus aina luo. Autoilijan ärtymys nollaa muutoin myönteisen asenteen.

Erikseen on syytä pohtia keinoja joilla suomalainen autoilija saadaan sammuttamaan auto kun jonoon joudutaan. Ainakin tienkorjaajille pitää saada rutiiniksi autojen sammutuksen ohjeistaminen silloin, kun jonotus kestää muutamankin minuutin.
Viite