Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Pikafalafelit

22.2.2008 0.01

Saara Törmä

2 annosta

Taikina

  • 1 tlk (400/250 g) kikherneitä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 dl speltti- tai grahamjauhoja
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 2 rkl tahinia, eli seesamitahnaa
  • 2 tl chilimausteseosta
  • (suolaa)

Lisäksi

  • Noin 1/2 dl speltti- tai grahamjauhoja
  • Noin 1/2 dl rypsiöljyä
  1. Huuhtele kikherneet lävikössä. Kuori ja lohko valkosipulinkynnet.
  2. Mittaa kaikki taikinan aineet kulhoon. Lainaa naapurilta sauvasekoitinta ja jauha aineet tasaiseksi tahnaksi. (Säilötyt kikherneet ja chilimauste sisältävät suolaa, joten lisäsuolaa ei välttämättä tarvita.)
  3. Muotoile massasta pyöryköitä. Kierittele pyörykät jauhoissa.
  4. Paista pyörykät pannulla öljyssä kauttaaltaan kauniin ruskeiksi. Käännä levy pois päältä ja anna pyöryköiden hautua kannen alla vielä noin kymmenen minuuttia, jotta ne kypsyvät läpikotaisin. Tarkasta välillä, etteivät pyörykät kärähdä.
  5. Nauti pyöryköitä porkkanaraastepastan kanssa. Ota loput pyörykät seuraavana päivänä evääksi pitaleivän sisällä.

sinkkuruoka 


Lisää aiheesta:



Viite