Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Oranssi pastakastike

1.4.2008 15.13

Saara Törmä

Oranssin pastakastikkeen voit soseuttaa tai jättää soseuttamatta.

Kolmelle

  • 3 porkkanaa
  • 1 palsternakka, 150 g
  • pala juuriselleriä, 150 g
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • öljyä
  • 3 dl vettä
  • 1/2 dl puna- tai valkoviiniä
  • pieni purkillinen tomaattipyreetä
  • 3 rkl soijakastiketta
  • 2 1/2 tl kuivattua oreganoa
  • 1/2 tl sokeria
  • 1/2 tl rouhittua mustapippuria
  1. Kuori kaikki vihannekset ja pilko ne aivan pieniksi, jos et aio soseuttaa kastiketta ja suuremmiksi, jos aiot.
  2. Kuumenna loraus öljyä kattilassa ja paista siinä kaikki vihannekset pehmeiksi.
  3. Lisää vesi, viini, tomaattipyree, soijakastike, oregano, sokeri ja mustapippuri. Anna kiehua kannen alla kymmenisen minuuttia.
  4. Jos soseutat kastikkeen, tee se nyt sauvasekoittimella tai monitoimikoneella. Tarkista maku. Tarjoa hyvän pastan kera. Kastikkeen pinnalle sopii voimakas juusto, esimerkiksi parmesan.




Viite