Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Uunikasvikset

1.4.2008 15.33

Saara Törmä

Uunikasvikset ovat lähiruokaa parhaimmillaan.

Kahdelle

  • 3 porkkanaa
  • 1 palsternakka, noin 150 g
  • 2 punajuurta
  • 2 sipulia
  • 6 valkosipulinkynttä
  • 2 perunaa
  • 100 g juuriselleriä
  • 150 g lanttua
  • 3 rkl öljyä
  • 2 rkl valko- tai punaviiniä tai 1/2 rkl viinietikkaa
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 2 tl sekalaisia yrttejä, esim. basilikaa, timjamia, persiljaa, rakuunaa
  • 1 tl sokeria
  • 1 tl suolaa
  • 1/2 tl mustapippuria
  1. Pese perunat, mutta älä kuori niitä. Pese ja kuori muut vihannekset.
  2. Paloittele kaikki kasvikset suuriksi paloiksi. Sekoita kulhossa öljy, viini tai viinietikka, soijakastike, mausteet ja vihannespalat.
  3. Kaada kasvikset voideltuun uunivuokaan tai uunipellille leivinpaperin päälle ja kypsennä niitä noin 40 minuuttia.
  4. Tarjoile suolalla, pippurilla ja hienonnetulla valkosipulilla maustetun kermaviilin, tofukermaviilin (linkki, tahnat jne.) tai voin kanssa.




Viite