Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Intialainen linssihöystö

1.4.2008 16.08

Saara Törmä

Varoitus linssihöystön tekijälle: tietokoneen näppäimistöön jumittunut linssi vaarantaa mielenterveytesi.

Kolmelle

  • 3 dl punaisia linssejä
  • 1 l vettä
  • 3 x 3 x 3 cm pala tuoretta inkivääriä
  • 1/2 tl kurkumaa
  • 1 tl suolaa
  • 3 rkl öljyä
  • 1 suuri sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 tl jauhettua korianteria
  • 1/2 tl jauhettua juustokuminaa
  • chiliä maun mukaan
  • 1 rkl viinietikkaa
  • suolaa
  1. Huuhtele linssit siivilässä. Kaada linssit, vesi, kurkuma sekä kuorittu, mutta kokonaiseksi jätetty inkivääri kattilaan.
  2. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä miedolla lämmöllä kunnes linssit ovat pehmenneet ja hajonneet. Sekoittele keittämisen lopussa tiuhaan, jotta linssit eivät pala pohjaan.
  3. Ota pois inkivääri ja lisää suola.
  4. Kuumenna öljy paistinpannulla ja paista hienonnettu sipuli ja valkosipulit pehmeiksi.
  5. Lisää korianteri, juustokumina ja chili ja paista vielä muutamia minuutteja.
  6. Lisää sipuliseos linsseihin ja sekoita. Mausta suolalla sekä lorauksella etikkaa. Tarjoa sellaisenaan tai keitetyn ohran kanssa. Lisukkeeksi sopii mintturaita.


Lisää aiheesta:



Viite